Känsliga läsare varnas för stötande innehåll

Jag har stickat ett par klassiska Selbuvotter (barnevott nr 8 i häftet Selbustrikk från Raumagarn) men i akryl. Ja, jag varnade ju!

Nej, det är inte så kul. Nej, det är inte miljövänligt. Och nej, argumenten för att jag gjorde detta är kanske inte alltid logiska. Nu gjorde jag det ändå för att jag ville sticka ett par vantar till en som är vegan och inte vill bära ull.

Jag diskuterar gärna andra garnval än just akryl, om du känner till något (den veganska debatten hör inte hit och det är inte min roll att ta den – jag gillar ju ull!) och någon som kanske säljer…

Hur var då min stickupplevelse? Ja, mönstret är ju klassiskt norskt med stjärnor och norsk kiltumme. Passar inte alls min hand. Eftersom masktätheten inte stämde överens valde jag en barnvante och det funkade fint med garnet (Järbo Lady) och stickor 3 mm. Jag fick förlänga lite bara, annars inga ändringar. Garnet är ju väldigt mjukt men får den där akryliga känslan att det liksom är varmt men bara på ytan och så blir det lite svettigt. Det är också svårare att få stickningen jämn – det jämnar inte ut sig lika bra som ull efter tvätt. Hoppas att mottagaren blir nöjd i alla fall.

Känsliga läsare varnas för stötande innehåll

Känsliga läsare varnas för stötande innehåll

Annons

5 reaktioner till “Känsliga läsare varnas för stötande innehåll”

 1. Vad man blev nyfiken av den titeln! Supersnygga vantar! Visst, jag använder helst också naturmaterial för det är skönare att sticka med. Bara därför. Men när man gör till andra så kan det bli lite olika. 🙂

  Gilla

 2. inget ont om akrylvantar, men varma är dom då inte, även om de antagligen är bättre än inga vantar alls:)
  och dom ser fina ut i alla fall, trots att dom är stickade i akryl:)

  Gilla

 3. På bilden syns inte alls att det var svårare att sticka med akrylen än med ull. Vantarna är jättefina!
  Angående akryl eller ull röstar jag helt klart på ull! Ser dock en viss vits med akryl, för det finns ju personer som inte kan/ vill använda ull. Som här, eller om man är allergisk mot ull.

  Gilla

 4. Om akryl inte värmer så mycket kanske det går att sticka i naturmaterial (bomull, hampa, lin, bambu) Finns ju många spännande garnblandningar nu förtiden (men kanske är det svårt att hitta utan djurfibrer i?)

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s