Svåra beslut

Igår tog jag ett svårt beslut. Jag har stickat oket och lite till på koftan Idunn och gillar till en början vad jag ser. (Fokus på tröjan…)

Svåra beslut

Enligt mönstret har jag nu kommit fram till stället där jag ska börja öka. Fem centimeter under armhålorna. Öka?! Så vill inte jag ha det.

Så jag kollar Ravelry lite noggrannare och det är inte så upplyftande. Koftan är inte alls lika snygg som den långa varianten i orginalet. Som flera andra har skrivit så har jag också för mycket tyg i ryggen och jag misstänker att det kommer bli för trångt runt armarna trots att det känns bra nu när ärmarna saknas. (Vis av erfarenhet från en bomullskofta jag inte ännu har visat.)

Förutom de aspekterna som kanske skulle gå att rätta till och minska lite för midjan och öka efter midjan och andra modifikationer så stickar jag med 3,5 mm i Lettlopi för att få rätt stickfasthet. Om du har gjort det någon gång vet du att det inte är någon njutning. Stickor 4 eller 4,5 skulle vara bättre. I och med att det återstår massor av slätstickning så blev det sammanlagda beslutet repa upp.

Svåra beslut

Men skam den som ger sig. Jag vill ha något liknande men inser att jag får utgå från något annat mönster.

Annons

6 reaktioner till “Svåra beslut”

  1. Sånt svider verkligen:( Men du hade ångrat dig ännu mer om du hade stickat klart den och inte varit nöjd.
    Men att göra om den med ett mer passande mönster låter som en lysande idé:)

    Gilla

  2. Idunn är verkligen fin! Jag har stickat en och var inte nöjd med mönstret. Fick till en kofta ändå. (Är sen inte alls nöjd med garnet heller, SkitDrops…) Trots allt gillar jag min Idunn.
    Tråkigt att du repade men ibland är det det enda rätta för att komma vidare. 🙂

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s