Island eller Färöarna?

  Garn från Färöarna:
Sirritogv200 gram vardera av entrådigt mörkbrunt och naturfärgat samt 100 gram tvåtrådigt mörkbrunt. Till en sjal (eventuellt med fransar). Vi sambeställde och fick på så sätt ner fraktkostnaden och leveransen var jättesnabb. Garnet är inte så stickigt och inte så fårluktande. Ganska mjukt, men strävt. Jag vill börja sticka genast!

Och du vill säkert veta varifrån garnet kommer?? Tack till Mia för tipset. Här kommer du direkt till garn-och-annat-sidan hos Sirri.


En doldis från Island (och från Östergötland):

Featherfan1Isländsk sjal "Feather and fan triangle shawl" ur boken Folk Shawls (Sheryl Oberle) i entrådig ull köpt på Östergötlands ullspinneri. Stickor 4 mm.

Det är rätstickning i låånga varv och nu har jag kommit fram till spetskanten. Mjuk. Grå.

Och äntligen, äntligen:Island3 Island4
Petters fiskartröja. Färdigstickad, tvättad och klar. Och inte ens för liten. Specifikationer: Nagano (Gjestal, 100% ull, superwash), stickor 3½ mm, stl 6 år, mönster (nr 113-8) och garn från Garntjänst. För att vara stickad av mig med två färger är jag nöjd. Det är också helt fantastiskt vad en liten tvätt och intensivt utslätande kan göra för att få ner buckligheter och dylikt. Det färdiga resultatet är jämnt och fint! (kors i taket) Petter är också nöjd, han vill inte ta av sig tröjan.

Mönstret heter isländsk fiskartröja men jag har också läst någonstans att den här mönsterkombinationen kommer från Färöarna…

Annons

7 reaktioner till “Island eller Färöarna?”

 1. Vad kul att jag lyckats göra reklam för Sirri! Gillar dem skarpt. Jag tyckte dock att garnet luktade mycket får och var mycket strävt. Där ser man 🙂 Men det tycker jag bara är härligt genuint, iofs!
  Fin tröja till din son också.

  Gilla

 2. Hmmm, kanske ska vara med på nästa beställning från Sirri… eller… vi får se efter syfestivalen…
  Petter är jättefin i sin jättefina tröja!

  Gilla

 3. Vilken fin! Min sambo har tjatat om en sådan tröja länge nu i svart/vitt. Vet du var man hittar mönster till herrstorlek?

  Gilla

 4. Hei. Jeg har også strikket med Sirrigarn, som min venninne hadde med seg fra Færøyene i sommer. Strikket SKOLEISTAR av det.
  En av dagene får jeg påfyll av mere garn. Hennes tante kommer nemligen på besøk, og skulle ta med så mye garn hun fikk plass til…….
  Er jeg heldig, eller hva? Bilder kommer i bloggen min….

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s