Olika likadant

Ja, man blir ju lite nostalgisk när svt fyller 50 och de visar snuttar av sånt som ens uppväxt var fylld av, igår såg jag en snutt av TV-piraterna (finns här tills på fredag, ca 2:50 in i klippet). Hehe. Det var ju så bra. Då.

Här är två sockar (som faktiskt har varsin partner) som är stickade efter samma mönster, Embossed leaves i Interweave Knits (Winter 2005).

Embossedx2_1 Den gröna är stickad i Baby og hosegarn (Løve), den flammiga i Online supersocke cotton (typ). Stickor 2½ mm.

I mönstret rekommenderas en knasig uppläggning, man ska lägga upp så det blir resår. Det var inte jag så bra på så det blev väldigt stramt. Så på de gröna gjorde jag en helt vanlig uppläggning istället.

Eftersom jag har fylliga vador tänkte jag att de flammiga skulle bli till min mamma istället. Därför hoppade jag över en halv rapport innan hoptagningarna gjordes, det gick utmärkt.

Embossedx2_2Mönstret beskrev också en häl med tre rätstickade maskor i vardera sidan av hällappen. Jag var inte helt förtjust i det så det hoppade jag också över på den gröna sockan, jag lyfte första maskan istället. Sen så vet jag att Åsa stickade vriden resår à la Pomotamous över hälen och det blev jättesnyggt.

Embossedx2_3Jag gillade också hoptagningarna för tån, det blev lixom som en stjärna. Dels passar det nog mina knasiga knöliga fötter bra och dels var det lite roligare att sticka.

Sammanfattningsvis: roligt mönster och bra passform (om förutom uppläggningen, den dissar jag totalt, nån som har lyckats med den???), sköna strumpor. Kan tänka mig att göra ett par till, faktiskt. Om ett tag.

Annons

3 reaktioner till “Olika likadant”

  1. Lyckades inte heller med uppläggningen, men gillade precis som du tån.
    Ångrar lite att jag tittade på klippet med TV-piraterna, fick liksom ändra åsikt nu i vuxen ålder…

    Gilla

  2. Hm, nej… Jag har inte gjort den uppläggningen, nej. Antagligen för att jag inte har gjort mer än fått ner mönstret i burken, och kollat på det ett antal gånger ;). Men, tänker göra dem, dock… Undrar när, för det finns många sockmönster i burken – förutom alla sockmönster i böcker då, 😉 jajaja, det finns inte ålderdomshem, men annars kunde man ju sitta där och muttra och sticka sockar… eller införs de framöver… nä, jag antar det bliver ättestupan jag, snart…
    Må så gott… värmländskan… kramis och hoppas din helg var häftig… och tv-firandet var ett sömnpiller i stort format med Lars Adaktusson som ledare… gäsp… hittade de ingen med bättre utstrålning och glimten i ögat???

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s