Fel, fel, fel, feeeel!

Retrorib1Inspirerad av lyckan med rolig strumpstickning gav jag mig glatt i kast med ett par nya sockar, redan innan jag fäst trådarna på mina pomatomous.

Här är ett exempel på hur ett helt ok garn och ett trevligt mönster tillsammans kan utgöra en mindre katastrof. Istället för att framhäva mönstret lyckas garnet med att göra allt till en brun-grå sladdrig röra (klicka på bilden för att se den större).

Retrorib2Det hjälper inte ens att dra ut det stickade lite för att se hur det skulle se ut när man skulle ha det på sig.

Mönstret är Retro Rib Socks från Interweave Knits Winter 2004. Garnet är Online strumpgarn med bomull. Mönstret är helt klart trevligt att sticka. Det är också vriden resår som jag ju gillar. Kommer att prova på det med ett annat, enfärgat garn, utan bomull.

Jag har lite svårt att få till det med strumpor i bomullsgarn. Nån som har ett tips på bra mönster? Eller vet hur jag ska göra för att få dem bättre (=mindre sladdriga)?

2 reaktioner till “Fel, fel, fel, feeeel!”

 1. Hej!
  Jag har gjort ett par strumpor i detta garn som är helt super att sticka i och att ha på sig. Jag har gjort spets-strumpor( jajamänsann) Möster delbart med 11, så lägg upp endera 55 eller 66m, dela så att du gör jämt delbart med 11 på stickorna och gör shellmönster:Varv 1och2= räta varv3: //0x0x0x0\\
  Upprepa dessa varv tills du är nöjd, avsluta med 2 räta varv. Gör sockan som vanligt De blir bra i detta jättegoa garn. Det är ju lite stretch i som de´m behagliga!!

  Gilla

 2. Jag har bara stickat babysockor i bomullsgarn, och det verkade fungera. Mina pomatomus var 50% ull och 50% bomull, och det var också en bra blandning.
  Skriv om du hittar något bra mönster som funkar, är också nyfiken!

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s