Forsatt vävning

Jag har fortsatt att väva lite då och då. Jag har satt upp ytterligare en likadan som jag tidigare gjorde och räknar med att göra totalt 3 sådana för att sy ihop till en liten pläd. Eller kanske räcker det till en fjärde men lite smalare variant också, det får jag räkna på…

IMG_5681

 Jag är klart nöjd med hur det färdiga resultatet blir, jämfört med hur jag hade gillat ett stickat plagg i garnet!

 

IMG_5682

Fuglemamma undrade hur lång tid det tar att väva jämfört med stickning – är det snabbare eller? Och jo, på ett sätt är det snabbare. På 15 minuter vävde jag ungefär 15 cm. Nog kan man få till det med grova stickor och tjockt garn men oftast tar det ju lite längre tid att sticka. Det som tar längre tid med vävning är startsträckan. Det är några moment som åtminstone jag tycker är lite svåra att avbryta och det innebär ju att jag måste ha en timma vardera då jag kan göra de två momenten. En stickning är ju ibland löjligt lätt att komma igång med. "lägg upp en maska…" är en favorit. Och en stickning är ofta lättare att bara ta till och sticka några varv på när man väntar på annat. Säkert är det också en vanesak men än så länge har jag inte tagit upp vävstolen och bara vävt i fem minuter. Vi får väl se hur det utvecklar sig.

IMG_5683

En tanke på “Forsatt vävning”

  1. Jag tycker att strukturen på det vävda är otroligt fascinerande. Den är så annorlunda från ett stickat plagg. Det får mig att inse hur mycket det finns att lära om vävning.
    En liten pläd låter som ett bra och lagom stort projekt:)

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s