Vad gör man?

Under julen har det blivit tillfälle till många timmars stickning. Min vana otrogen har jag mest stickat på en och samma sak. Som är en favorit i repris.

Favvo2 

Här ligger bakstycket till min mans favvotröja. Nummer 2 alltså. Nummer ett stickade jag för ganska många år sedan (läs minst 9 år) och jag har dessutom stickat om muddarna på den för att den gick sönder. Nu blev det dags för en helt ny. Mönstret är nr 20-3 från Kilafors/Garntjänst för Kilafors Superwash, ett garn jag inte hittar längre. Ut på nätet och leta… Mörkblått skulle det vara. Gärna superwash som ger det lite glans. Inte för dyrt. Hittade Artic från Grönhöj (ett gammalt favoritspinneri, härifrån kom garnet till min Rogue) hos Grunnebogarn. Snabbt som attan kom en stor duns utanför ytterdörren. 

Garnet är mjukt och trevligt, lättstickat, delar sig inte och följer lätt med i flätvridningarna utan att glida iväg alltför ofta (jag gör flätorna utan flätsticka). Stickor 4 mm är det.

Favvo1 Ganska så snart efter att jag börjat sticka mindes jag att flätorna i mönstret 

  1. 1. inte var symmetriska och

  2. 2. inte var äkta flätor, dvs de gick inte under-över-under osv utan låg lite huller om buller = en mardröm!!!

Ordningen är dock återställd i mitt mönsterdiagram, i hjärnan, och i stickningen. Jag hade denna gång ett facit att kolla på, eftersom jag naturligtvis inte hade skrivit upp hur jag hade gjort…

(ursäkta de blixtriga hemska bilderna, det är trist att fota utan ljus men bloggning utan bilder har jag för mig att Stick å brinn!s diktator fördömer)

Annons

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s