Varför får jag inte på mej dina blåjeans

Kanske för att de ska passa för en liten mellan 12 och 18 månader?
Blu är klara! *pust* Färgerna stämmer bäst på de lite mörkare bilderna. Lappen och knappen kommer från ett par utslitna jeans.

Blu5 Blu8 Blu6

Blu3Istället för Rowan Denim använde jag Hjerte Jeans, i övrigt har jag försökt följa mönstret slaviskt. Stickningen var rolig och snabb med en del kuliga detaljer, t.ex. den falska sömmen som ska göra så att det stickade plagget inte vrider sig. Man ser den tydligt på det avigt slätstickade partiet längst ner och kan ana det upp längs med benet. Det färdiga resultatet krympte från 18 till 17 inches, precis som det skulle. Jag blev blå om händerna av indigon, precis som jag skulle. Sen skulle man ju brodera. Och sy ihop. Inte min kopp te, precis. Men jag gjorde mitt bästa.

Jag köpte broderitråd för att få en jeanssömsaktig färg på garnet. Såhär i efterhand kan jag tycka att det kanske inte var jättebra, eftersom den tråden är ganska glatt. Hoppas att sömmarna inte blir helt upplösta i första tvätten… För säkerhets skull sydde jag därför dubbel söm längs grenen.

Blu4

Den dubbla sömmen kan anas på den här bilden, som också visar den egentliga ändringen jag gjorde i mönstret.Jag tog ett resårband med knapphål i. Ena kanten sydde jag fast mitt bak, där jag också satte en knapp. Resårens andra kant sticker ut genom ett hål. På så sätt kan man reglera midjevidden på jeansen.

Omdöme? Kul idé. Föräldrarna blev glada. Mjuka brallor. Men alldeles för mycket efterarbete efter det att stickandet var klart…. Skulle jag göra ett par till? Njaee. Det skulle vara om det visar sig att det är ett helt fantastiskt plagg som slår alla andra byxor som går att köpa i en affär. Men de skulle i så fall bli av enklaste joggingbyxmodell utan broderade detaljer och synliga sömmar. Sådeså.

Annons

3 reaktioner till “Varför får jag inte på mej dina blåjeans”

 1. Dom är ju helt otroligt söta! smart idé med knappen i midjan, ska jag också göra om jag stickar ett par. Och kul med jeanslappen också! Dom är nog jättefina även som vanliga joggingbyxor också!

  Gilla

 2. hihihi… dessa har jag kollat på mönstret på. Men, har tur nog inte ngn att sticka dem till, :). Annars antar jag de redan var påbörjade, ;). MEN, jag kan nog hålla med om att det ÄR lite väl mycket efterarbete… Även om jag gärna syr, vissa saker då vill säga, ;). Men, de blev verkligen härliga… och kul att mottagarna blev glad, det är väl det mest viktiga när du slitigt så. Tänk om de sagt – och vad är detta då… ungefär, vad ska vi göra med detta, 🙂
  Må så gott… en Sjöbackabo på irrvägar ute på nätet… kramis…

  Gilla

 3. Kjempefine bukser! Men nå som du har advart meg om hvor mye arbeid det er, pluss at det er bomullsgarn som jeg ikke liker, slipper jeg å strikke dem selv;-) That’s what blogging friends are for:-)

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s