Joy

Stickdesignern Ysolda Teague har gett ut ett antal små mönsterhäften som heter Knitworthy. De innehåller framförallt små saker som man gärna kan sticka till någon man håller av och som är knitworthy. Värd att sticka åt. Jag gillar tanken och har stickat flera saker från häftena (till exempel Milet och Liab).

I somras stickade jag halvvantarna Joy. Jag tycker det är fint som Ysolda skriver om vantarna att de kan vara en present till någon för att bekräfta hens identitet eller till någon som jobbar inom sjukvård eller som lärare som genom att använda dem kan signalera att alla är välkomna.

Det är en rolig design med många finurliga detaljer och jag fick tillbaka min stickmojo genom att göra de här.

Specifikationer

Beskrivning: Joy av Ysolda Teague, från Knitworthy 5

Garn: Rauma finull (den röda och den orange är Kauni)

Stickor: 2,75

Storlek: mellanstorleken

Problemet för mig är att det här paret blev lite för stort för mig. Jag har provat att sticka storleken mindre med stickor 2,5 och de passar fint (dessvärre har jag inte fäst trådarna). Kanske passar det här paret dig eller någon i din vänskapskrets som är Knitworthy? De är alltså lätt använda och ges naturligtvis bort efter en tvätt.

Skriv en kommentar om varför just du eller den du vill ge vantarna till borde vara de rättmätiga ägarna så utser jag en vinnare söndagen den 6 oktober.

Varför det är viktigt att visa att alla är välkomna känns extra viktigt nu, när man på platser i Sverige inte känner att det är viktigt. Här kommer också min text Är stickning politiskt? in. Stickas läsare kan läsa texten i medlemsbladet. Jag har också lagt texten här på bloggen.

2 reaktioner till “Joy”

  1. Ibland inser jag att allting är politik.

    Jag vill leva i ett samhälle som är öppet och inkluderande. Och ibland kan småsaker göra skillnad, och få stor betydelse. Jag tycker att dina vantar är jättefina och hoppas att någon som kan få människor att känna sig inkluderade vinner dom:)

    Gillad av 1 person

Skriv gärna något!