Mamelucker (varning för närbild på bakdel)

Jag trodde nog aldrig att jag skulle sticka ett par mamelucker. Nu kommer de ändå väl till pass i kylan. Kanske blir det premiär i morgon.

Specifikationer

Beskrivning: Majas mamelucker

Garn: Järbo Gästrike 2-tråkigt, 180 gram i rester från lagret

Stickor: 2,5 mm

Modifikationer: Jag har en stor bak. Enligt instruktionerna för hur man kan modifiera brallan så den passar en själv så har Maja ett midjemått på 72 cm och i beskrivningen ska man lägga upp 160 maskor. Jag mätte mitt midjemått och fick det till att jag skulle lägga upp 192 maskor. Men så var jag ändå osäker på om det skulle bli för mycket eller inte. Några mamelucker jag har sett har blivit för pösiga framtill. I instruktionen står att man ska låta sidopanelerna ha samma bredd som i ursprungsbeskrivningen men jag tänkte att det vore bättre att ha bredare resårpaneler i sidorna. Dessutom är det i resårpanelerna som man vänder de förkortade varven och då blev det smidigt att göra fler förkortade varv än i orginalet (8 ytterligare kortvarv efter kortvarv 16). Efter midjeresåren hade jag alltså 54 maskor resår (istället för 38) i vardera sidan. Mittpanelerna stickade jag enligt beskrivningen. Benen stickade jag så långa som det gråa garnet räckte.

Resultatet ser ju helt knäppt ut (baksidan på bilden precis här ovanför). Men jag det verkar som att min breda bak får plats.

Det där med den väldigt höga midjan tänkte jag också skulle vara lite konstigt men som alla som har använt ett par strumpbyxor som är lite korta över rumpan vet så kan en hög midja göra att de går att använda ändå. Hittills är känslan helt ok. Jag har ännu inte använt dem ordentligt men jag tror att jag skulle ta av dem inomhus för att inte känna det som att det är för knöligt under klänningen.

Jag tror också att beslutet att inte öka mer i mittpanelen var rätt.

5 reaktioner till “Mamelucker (varning för närbild på bakdel)”

  1. Å så fin! Jag behöver att du förklarar din beskrivning irl alltså.. jag är lite rädd för att sticka dem pga att min bak inte ska få plats! Bra stickat hörru!

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s