Lyssningsstickning

Strumpor av enklaste sort men med ribb så man ändå inte somnar är nog allra bästa konferenslyssningsstickningen, tycker jag. De här i brunt Fabel blev nästan helt klara när jag var i Portugal. Den ena blev först för kort så jag fick ta upp och göra om.

Lyssningsstickning

Närbild också på min nya favorittå. Tror det heter stjärnhoptagning. Oavsett vilket så fördelar jag maskorna jämnt på 4 stickor. Minskar två maskor på varje sticka (på mitten och i slutet), stickar 4 varv, minskar 2 på varje sticka, stickar 3 varv, minskar, stickar 2 varv och så vidare. Fördelarna är att det inte blir som en söm i sidan (det finns vissa frekventa sockmottagare i min närhet som uttryckt att de har väldigt känsliga små fossingar och det funkar bättre med sån här hoptagning) och att man inte måste ha koll på vilka maskor som är i sidan och så. Det är bara att börja där det passar.

Lyssningsstickning

2 reaktioner till “Lyssningsstickning”

  1. ja, sockstickning är ju bra om man måste lyssna på något när man stickar – det ökar koncentrationen riktigt bra:)
    den tåminskningen har jag inte gjort på länge. Jag har känsliga tår, men det brukar funka med alla avmaskningar för tån där jag slutar med att vända stickningen ut och in och sedan sticka ihop maskorna med den sk 3needle bind off. Då blir det ingen kant, och tårna gillar den avslutningen:)
    Men stjärnhoptagningen har ju fördelen av att det är en snygg ihoptagning!

    Gilla

  2. Hm.. Jag har sett den termen svischa förbi någongång på nätet men inte tänkt så mycket mera på det. Men som det ser ut här så lär det nog bli en sådan tåavslutning på nästa par sockar, verkar inte dumt alls 🙂

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s