På tvären

Nu stickar jag på tvären också. Det här är ett projekt jag länge velat göra men har inte riktigt kombinerat ihop mönstret med rätt garn och rätt mottagare förrän nu.

Sen hjälper det till en hel del att mönstret är enbart skrivet (jag är en diagrammänniska) och att man börjar med att lägga upp en hel massa maskor och sedan hålla tungan rätt i mun under några varv (vilket tar ett tag eftersom det var en hel massa maskor och jag har inte haft ett sånt koncentrerat sammanhängande tag att lägga ner på stickning på sistone).

Men nu! Pappan ska få halsduken, garnet är jak-garn inköpt på syfestivalen, mönstret är uppritat och de kritiska varven är stickade (med lite kreativa lösningar blev det tillräckligt rätt till slut). Nu är jag på god väg mot hälften.

Mönstret är Henry från Knitty.com och jag använder stickor 3,5 mm. Det blir lite glest, vårt oerhört vackra köksbord lyser igenom maskorna längst upp, men jag tror att garnet kommer blomma ut och fylla ut hålen bra.

Annars – fasen så snyggt det är med fiskbensmönster! Lyfter två maskor med garnet på rätan och stickar två i slätstickning. Dessutom en fiffig kant.


På tvären

Annons

3 reaktioner till “På tvären”

  1. fiskbenmönstrat ser nästan vävt ut. enkelt och elegant! och jakgarn skall vara väldigt mjukt och varmt! en väldigt fin present således!

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s