Telja och Felix

Efter att ha trivts så himla bra i min Riddari ville jag surfa vidare på den vågen och sticka ytterligare en islandströja. Eller tre. Först ut skulle Telja bli, i gråskala. Några omstarter på ärmen men sen gick det galant.

Jag ville göra kroppen bara något längre och ärmarna bara någon cm längre än Riddari. Och jag tror att jag inte överdrev men…

Ja, tröjan blev helt enkelt för stor. Jag trivs inte alls i den, tyvärr. Jag tror delvis att den faktiskt blev lite för lång men framförallt är det känslan i att oket är för stort som jag inte trivs i. Oket stickas nästan hela tiden med tre färger på samma varv så det blir rätt så tjockt och så tror jag att oket är lite längre än oket på Riddari. Tröjan ligger just nu i väntan på att någon längre vill prova och få den (jag gör inte om!).

Jag har stickat i Lettlopi med stickor 4,5 mm, började med samma maskantal som i storlek medium på Riddari och sen följt motsvarande instruktioner för Telja.

Allt det här gjorde att jag kom av mig lite. Jag hade tänkt göra en Birki i samma grå-gröna bottenfärg som Riddari men bestämde mig för att jag nog hellre vill ha en islandströja i en mer olik bottenfärg, även om oket blir annorlunda. Så då la jag upp till en Felix istället.

Trevlig stickning så här långt, stickor 5mm till resåren, 6 mm till resten. Jag gör den tredje storleken i beskrivningen, får se hur det blir när det är klart!

5 reaktioner till “Telja och Felix”

 1. Hoppas att den hittar hem till rätt person – den är ju fin!
  Jag har samma erfarenhet av tjockhet upptill hos en islandströja med många färger i oket (av garnet vi köpte hos H en gång för länge sedan). Funkade liksom aldrig, så den fick flytta hem till någon annan.

  Gilla

 2. Så fin Telja. Vill göra en, men dragit lite på det då den verkar komplicerad. Gjort massor av Riddari dock.
  Minns du vad har du för färgnummer på din?

  Gilla

 3. Hej!
  Klart att du kan göra en Telja om du har stickat Riddari! Lite mindre flyt i och med att man ofta stickar med 3 färger samtidigt men man vänjer sig.

  Jag har tyvärr inte noterat alla färger… Bottenfärgen är i alla fall 0005 black heather. Sen använde jag rester för att få nån slags gradient från ljusare till mörkare grå – tror att jag har använt 0054, 0056 och troligen även 0057. Tröjan har jag gett bort så kan tyvärr inte kolla heller…

  Lycka till!

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s