Mössan Molly

Jag såg att Mia stickat en snygg mössa med mönster som syntes trots att det var mörkt garn. Så jag kopierade konceptet helt enkelt. Här är min variant av mössan Molly.

Specifikationer

Beskrivning: Molly av Erin Ruth

Garn: Lark från Quince and Co, 75 gram

Stickor: 3,75 till resåren, 4 mm till resten.

Modifikationer: Mössan blir jättestor med min masktäthet, framförallt lång. Så jag började minskningarna lite tidigare än i beskrivningen, efter 17 omgångar aviga maskor.

Utlåtande: Rolig stickning med maffig fläta. Snygg hoptagning får plus! Men den blev som sagt lite stor så den hamnar i presentlådan, kanske passar den en ungdom i min närhet bättre. Garnet är jättetrevligt att sticka i även om resultatet nästan blir opersonligt och som ett ”köpeplaggsmaterial”. Men det utlåtandet kommer som sagt från en som gillar stickigt garn.

5 reaktioner till “Mössan Molly”

 1. Artig lue, fin flette. Jeg synes luer er noe av det vanskeligste å ”treffe” på, de blir veldig lett for store eller vide, og jeg har også klart å strikke dem for små… greit å ha en gavekurv da!

  Reklame: Jeg har en ny blogg. Det kommer til å bli endel håndarbeidsrelatert der etterhvert. 365fri.com

  Gillad av 1 person

 2. Mössan Molly har jag också stickat. Ifjol vinter stickade jag en som blev alldeles för stor, repade och stickade en som blev på tok för liten. Tredje försöket resulterade i en som blev lagom men då hade jag ledsnat på mössan och gav bort den.
  När jag såg din bestämde jag mej för göra ett nytt försök för mössan är ju fin. Den blev bra och jag har använt den flera ggr. Men vad såg jag när jag såg en bild på den? Jo jag har missat en av flätomvridningarna!!! Mycket irriterande.
  Vet inte riktigt hur framtiden för mej och Molly ser ut…

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s