Obloggat 18 – Waiting for rain

139777C5-F1E7-48BD-A132-11742D84227B

Specifikationer

Beskrivning: Waiting for rain av Sylvia McFadden

Garn: Handspunnet merino-silke (50/50), ca 650 meter och knappt 100 gram, i en åskgrå nyans (fiber från Limmo-design). Jag tror att jag måste komma ihåg att jag inte gillar att sticka med merino-silke. Det är så mjukt och blankt och fint i fiberflätan och blir glansigt när man spinner men lite dött och tråkigt när man stickar med det. Tycker jag.

Stickor: jag tror det var 4 mm

Modifikationer: maskade av några varv tidigt då garnet inte skulle räcka till mer.

Omdöme: nja. Visst är det ett fint spetsmönster och sjalen är rolig att sticka med förkortade varv vid spetsbårderna. Men formen på sjalen gör att det är mer som en halsduk. Vilket gör att spetsbårderna inte alla syns när man virat den runt halsen. Man ökar ganska mycket i sidorna med omslag och kanten är lite stram så den är inte supermysig att ha på sig. Kanske hade det blivit annorlunda i ett garn med mer stuns men å andra sidan hade rätstickningen dragit ihop sig mer då. När man har den på sig kurvar sig ändarna på sjalen om de hänger fritt och ger ett volangigt intryck. (Tyvärr ingen bild pga december.) Inte min stil och jag funderar nu på vem som kanske vill få den i julklapp… 

C678B51A-A855-4EF7-9A1E-709A7E14305B

2BEC1656-A182-453E-BBE4-3100C4F3F8A7

2CE353AA-B76A-4E8E-A074-950E79169E07

Annons

3 reaktioner till “Obloggat 18 – Waiting for rain”

 1. Trist när man stickar en hel sjal och upptäcker att den inte är ens stil och att garnet ser dött ut. Men den ser väldigt vacker ut på bilden i alla fall.
  Är det kanske ett garn som blir bättre om det stickas ihop med en tråd av ett annat garn som lyfter fram glansen i silket? Ibland är det enda sättet att få ett garn att se bra ut när det är stickat (stickade en tröja i två trådar för många år sedan, varav en tråd var ull/silke, garnet ser fantastisk ut i den. Stickade en tröja med bara garnet av ull/silke ett par år senare. Garnet såg helt annorlunda ut, och inte till det bättre).

  Gilla

 2. Så spännande att höra om din erfarenhet, Heidi! Minns du vad du använde för kvalitet ihop med ull/silkeblandningen?

  Gilla

 3. Så tråkigt att det inte blev helt bra. Men jättebra att du skriver om det. Bra att tänka på det en annan gång, både för oss andra och dig!😉
  Intressant att läsa att det kan bli mycket bättre i kombination med ett annat garn.

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s