Obloggat 2

Mina fantastiskt sköna vantar! På bilderna har jag inte tvättat upp dem. Det har jag i och för sig inte gjort nu heller men att cykla med dem i duggregn och snö har gett dem en fantastisk yta med ett tunt lager fluff utanpå det blanka garnet. Och så är de förvånansvärt vindtäta.

A552928B-F75C-46D0-B3C3-E5F25D6AA087

Specifikationer

Beskrivning: Vanten Flora av Erika Åberg

Garn: Spelsau lammull från Tant Kofta i färgerna sand och makrill. Mindre än 50 g av vardera gick åt.

Stickor: 2,5 mm

Modifikationer (som är ovanligt detaljerade för att jag ska kunna hitta dem igen om jag vill sticka ett par till): Jag gillar smala vantar och jag kollade inte riktigt masktätheten när jag först började så det blev lite stort. Jag började sedan om och la upp 60 maskor för mudden, skippade en av de tvärgående bladrankorna, stickade 2 varv i bottenfärgen därefter och ökade 4 m. För att få det att gå jämnt ut började jag varvet på 6:e maskan i diagrammet. Tumkilen stickade jag tre maskor in från kanten, i övrigt enligt beskrivningen. Jag stickade tills jag hade 20 m kvar i toppen av vanten och sydde ihop. Tummen tog jag ihop: 2 r, 2 ihop, 1 varv med prickar, 2 ihop varvet ut (sista 3: 3 ihop), 2 ihop varvet ut, dra igenom tråden genom de sista 5 m).

F2C07BFC-71A9-4F71-90A5-6F2EAF723C4B

Vad tror ni, får jag ihop 24 obloggade saker före jul?

Annons

2 reaktioner till “Obloggat 2”

  1. Nydelige! Smart adventskalender. Jeg får visst ikke lov til å kommentere med bloggadresse, men du vet hvor du finner meg. 😉

    Gilla

  2. en av fördelarna med att blogga – att man kan skriva projektdetaljer som sedan finns tillgängliga på närmaste dator:)
    oj, så smala dom är, men precis som med fötterna måste ju det man stickar passa om det skall användas:)
    Väldigt söta:)

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s