Pastelliga sockar

Det ska vara pastellfärger på dotterns sockar den här säsongen. Förut babyrosa, nu ett par babyblå. Garnet är Novitas 7 bröder, 48 maskor på stickor 3,5, 48 varv i resåren, min vanliga förstärkta häl och 48 varv i foten innan hoptagningen för tån. 

IMG_4544

Vi har också länge letat efter den perfekta kycklingdunsgula färgen utan att lyckas. Så jag frågade Lillemor på Limmo-design om det var något hon hade liggande. Det hade hon inte men ett par dagar senare hade hon färgat upp precis rätt nyans och skickat hem till mig. Jag passade också på att beställa en härva mintgrönt som passar fint med dotterns ukulele.

IMG_4461

Båda är nu uppnystade och av det mintgröna har jag påbörjat ett par Tuula av Isfolket (design Anna Friberg/AlpakkaAnna/Yarnesty). Jag valde att sticka med st 2 mm och storlek large, tror det blir bra men det är alltid lika spännande att sticka tå-upp. 

IMG_4545

Annons

2 reaktioner till “Pastelliga sockar”

  1. Jag gillar ju pasteller, så jag tycker att din dotter har god smak när det gäller färger:)
    Hur går det med tröjan du stickar till henne?? Den vita flättröjan. Jag har inte sett någon blogpost om att den skulle vara klar än.

    Gilla

  2. Vilken lyx att få en härva i precis rätt färg! Jag teststickade Tuula och det är ett suveränt sockmönster. Glädje från första maskan. 🙂

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s