Fail

Jag är sjuk och min vana trogen börjar jag sticka något som tröst. Förra gången jag var ordentligt krasslig stickade jag till mig ett besök hos sjukgymnasten som berättade att man faktiskt bör ta en paus lite då och då annars kan man få väldigt ont i axlarna. Då blev det en bomullskofta jag aldrig använt.

Den här gången la jag upp till koftan Lorem Ipsum i Silkbloom fino från BC garn (ett ull/silkegarn).

image from https://stickabrinn.files.wordpress.com/2016/09/25e19-6a00d83451b11069e201bb0932a96b970d-pi.jpg

Jättefint garn och bland projekten på Ravelry finns det några jättefina koftor. Visst att jag redan hade insett att det skulle vara ett stunsigt garn. Men så tog jag ändå det här ostunsiga med tungt fall. Ja, ni förstår ju själva hur det blir. Koftan skulle räcka till flera Liisor.

Jovisst gjorde jag en provlapp. Att den gick att sträcka ut i alla olika riktningar ignorerade jag. Garnet får nu bli något annat.

Ett annat fail var när jag i somras var på Stockholmsvisit med ett par vänner. Vid besöket på Litet Nystan införskaffade jag en massa nystan Semilla fino (också från BC garn) i en åskgrå nyans. Började göra provlappar. Och inser att det här blir inte bra till vad det nu var jag tänkte göra. Jag gillar inte utseendet på hur maskorna ser ut eller känns. Det är en konstigt bekant känsla. Då slår det mig att jag har stickat i det här garnet tidigare, men i den tunnare varianten (Semilla extra fino). Jag gjorde en sjal och ett par halvvantar. Gillade inte resultatet.

image from https://stickabrinn.files.wordpress.com/2016/09/4556a-6a00d83451b11069e201bb0932a970970d-pi.jpg

Jag försökte rädda det hela med att börja sticka en sjal/filt med flätor men det är inte kul. Jag gillar helt enkelt inte det här garnet. Så nu får garnet hitta någon annan att bo hos.

Det är inte du, garnet, det är jag.

Annons

En tanke på “Fail”

  1. Instämmer! Ibland blir det helt enkelt inte alls som man har tänkt sig:)
    För att inte tala om alla de gånger man börjar sticka i ett garn man vet inte kommer att funka, en tanke man glatt skjuter bort till dess att verkligheten kommer ikapp:)
    Jotack, jag känner igen mig totalt i ditt blogginlägg idag:)
    Men det kommer inte att hindra mig från att göra om samma misstag fler gånger:D

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s