Semester, del 2

Från Sankt Petersburg, tillbaka till Finland. Från Helsinfors tog vi oss först österut på en sväng. Där råkade vägen passera förbi Koria som är platsen där Novita har sin fabriksförsäljning. Nog trodde jag att det kanske skulle vara lite större och kanske inte inhyst i hörnet (iofs ganska stort hörn) av en ABC-mataffär.

Koria

Det var dock ganska välsorterat och en smula billigare än jag såg i några andra affärer. Några nystan Novita Nalle (lite grövre sockgarn) fick följa med och så köpte jag garn till en kofta i Novita Nordic wool. Jag tror att det skulle kunna bli en Epistrophy med svart som bottenfärg och petrol som mönsterfärg, om jag får masktätheten att stämma.

IMG_3410

Efter en övernattning i Savonlinna, shopping och Pokemon-jakt på torget i Mikkeli samt en titt på skidspåren och hoppbackarna i Lahti så kom vi fram till farmors stuga. Mitt ute i skogen vid sjön Päijänne ligger den. Vackert. Och myggigt. Här stickar jag vid solstenen på soffbräderna som farfar snickrat ihop (även om det inte var så soligt just då, sen blev det mer av den varan). Finskt garn (Nalle) och på stickorna sockan Kalajoki, en beskrivning av en finsk designer. Och så en finsk öl till det. 

IMG_3311

Senare, såklart vedeldad bastu och dopp i den spegelblanka sjön. Lite fiske för sonen.

IMG_3325

IMG_3355

 

Annons

En tanke på “Semester, del 2”

  1. Fabriksförsäljning kommer i alla storlekar:)
    Sitta vid en sjö och sticka, det låter som en skön avkoppling för en stickare på semester:)

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s