Konferensstickning

Långsamt framåt på flera projekt kan väl sammanfatta läget här just nu. I den mån jag fick stickat under konferensen så var det på de här ankelsockorna i rester av Fabel, stickor 2,5 mm.

Sockarna är till min svägerska som säger att det är den bästa modellen och att hon nästan skulle kunna tänka sig att lära sig att sticka själv för att få fler sockar i sin ägo och hon sliter ut dem. De som hållt bäst har varit i Järbos miniraggi så jag får kanske se till att skaffa några nystan till av det även om det inte var så kul att sticka i. Ska prova ett par i Opalgarn också som jag tycker brukar vara slitstarkt. Vilket sockgarn tycker du är bäst (ur olika synvinklar)?

Konferensstickning

5 reaktioner till “Konferensstickning”

 1. Tack för garntips för precis som din svägerska älskar jag denna modell perfekt för frusna fötter, men jag har stickat upp mitt garnförråd vilket leder till att garnet inte alltid blir det slitstarkaste…..

  Gilla

 2. Kul med någon som uppskattar stickat! Hur kommer det sig att du inte gillade att sticka med miniraggi? Själv har jag ingen självklar favorit, men de sockar jag stickat i opal har hållit bra.

  Gilla

 3. Opals sockgarner har haft rätt bra hållbarhet här också. Fabel håller hyfsat men inte riktigt lika bra tycker jag. Bäst hittills håller nog mellanraggi. Blir lite tjockare sockor men vi lever ju i ett kallt land så det går ju oftast det med (men jag gillar inte heller att sticka i raggi).
  Roligast att sticka i är nog malabrigo eller tosh sock, men de är ju rena merinoullsgarner så hållbarheten är onekligen sämre.

  Gilla

 4. Kul med feedback! Imponerande att sticka upp garnförrådet, Ylva! Bondtösen: Om jag minns det rätt kändes miniraggin lite hård och plastig att sticka med, vilket i och för sig skulle kunna vara en delförklaring till hållbarheten.

  Gilla

 5. Jag gillar inte heller upplevelsen att sticka i Mellanraggi eller Miniraggi men hållbarheten är den absolut bästa. Näst bäst är Fabel och sen Opal. Jag har testat massor av andra, dyrare sockgarner men de håller inte till sockor, men det går utmärkt att sticka annat med dem.

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s