Syfestival och kreativt kaos

Igår var jag i Älvsjö på syfestival och Stickas årsmöte. Jag hoppar nu av styrelsen efter två år så nästa gång blir det att jag kommer dit som vanlig medlem. Jag hade egentligen inte tänkt så mycket inför själva syfestivalen. Ibland kommer jag dit taggad och vet vad jag ska titta efter. Den här gången var jag inte sugen egentligen (det har varit lite dålig stickmojo de senaste veckorna, tyvärr) men skulle ha två nystan som passade till knallgrönt. Väl på plats mötte jag och mamman upp min gamla stick- och jobbarkompis A och det var ju bara jätteskoj, mysigt och inspirerande.

Trots allt kom jag därifrån med ganska så modesta inköp. Lanett i två blåa färger var de jag planerat (från Britts butik). Dessutom blev det grönt fluff att spinna och handfärgat sockgarn i färgen Curry från Limmo design. Och så ett hekto vardera av entrådigt mörkt gråbrunt (gobeläng/gotlandsull) och naturvitt (gobeläng/leicester) från Filtmakeriet som jag bara var tvungen att nysta upp nästan genast.

Syfestival och kreativt kaos

Lyfter man blicken så hittar man vårt vardagsrumsbord belamrat med sticksaker. Det illgröna ska bli en barntröja. Jag attackerade en lite avlägsen kollega och bad att få sticka till hennes bebis. Förundrad tackade hon ja. (Det är något konstigt med bebiskläder, det är jättekul att sticka!) Det ska bli en prick-kofta från boken Babystickning på stickor 3. Grundfärgen är som sagt knallgrön – det är  Artesano Definition Sock Yarn i färgen Mushy peas. Sen ligger det lite provlappar till diverse koftor och tröjor som jag egentligen bara vill börja på allihop på en gång men så tänker jag på att det finns en hel massa annat som jag också vill ha klart och min bästa 3 mm-sticka är upptagen i ett annat projekt och… 

Syfestival och kreativt kaos

… då är det enda rätta att börja på en sjal. Det verkar som att det ska vara randiga sjalar för mig just nu (Daybreak har jag nyss maskat av och så ligger ju Cladonia i stickkorgen). Det här ska bli Picea av Linnéa Öhman men i den här varianten så blir det Filtmakeriets garn och inte garn från Solkustens spinnverkstad som i orginalet. Klämde en hel del på Solkustens garner men jag har ju lite hemma i hyllan redan som jag också funderar på hur jag ska sticka upp på bästa sätt. Glad är jag i alla fall över att det kliar i fingrarna och att jag vill sticka både det ena och det andra. Jag ska nog ta och lägga upp till en kofta i alla fall…

Syfestival och kreativt kaos

Annons

3 reaktioner till “Syfestival och kreativt kaos”

  1. Mycket fint fick du med dig iaf, trots otaggad start . Men det är väl så att är man på plats så KAN det inte bli tråkigt Allla dessa människor som älskar hantverk.

    Gilla

  2. Ja, det var så härligt att träffa dig och E! Lätt att må gott efter kärt sällskap och fint garn därtill!❤️

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s