Nödköp

Idag befann jag mig på stan med potentiell väntetid framför mig och insåg att jag glömt stickningen på jobbet. Ja, ni kan ju förstå paniken som infann sig.

Lyckligtvis finns Yll o tyll på stan. Så jag gick dit och hoppades hitta ett sjalgarn i nystan så jag kunde köpa det och en lämplig sticka och börja på en sjal. Kikade runt lite och hittade Drops Lace i nystan. Jag stickade ju en sjal i svart Drops Lace tidigare och tyckte att det blev fint men samtidigt lite läskigt. Men den gröna färgen är ju fin och kanske gör sig garnet bättre i ett annat mönster. Så jag slog till på det.

I stickväg tänkte jag köpa knitpros vanliga fasta rundsticka men den var slut och erbjöds alternativet Knitpro basix som är i björk. Den är hittills ganska trevlig. Lite sträv och kanske inte perfekt spets till spetsstickning (jag älskar mina addi lace i vit metall men är annars inte jättekräsen) men helt ok och billig. 4 mm-sticka blev det, 80 cm. Vajern känns lite stel om någon är känslig för det…

Så jag började sticka litegrann och fortsatte när jag kom hem. Den här gången blev det mitt eget mönster ”Svärmorssjalen”. Det hittar du här. Det är ett tag sedan jag skrev det och det är inte världens bästa beskrivning men kan man sticka klarar man nog av att klura ut hur man ska göra. Jag rekommenderar stickad uppläggning till sidomaskorna.


Nödköp

Annons

En tanke på “Nödköp”

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s