Nytt år, nya tag!

Så var 2015 till ända. Jag hoppas att ni alla har haft ett fint stickår och att ni ser fram emot en massa kul att sticka under 2016. Jag avger sällan nyårslöften och brukar inte heller så ofta avslöja mina ambitioner inför kommande år då jag är expert på att bryta sådana löften och har rätt dålig karaktär när det gäller ambitioner, ifall det dyker upp något skojigare…

2015 var i alla fall året då jag inte köpte jättemycket nytt garn. Ja, jag tänkte ett tag ha en stashometer. Nej, det höll inte särskilt länge. Men jag tänkte oftast efter före mina inköp och jag har också gett bort en hel del garn som jag insett att jag troligen inte kommer att använda mig av. Det känns också roligt att använda sådant som finns i lagret, någon gång har jag ju tänkt att jag vill ha just det garnet. Jag har också börjat gå igenom mitt lager och dokumentera det, i en anteckningsbok. Det funkar ganska bra, hittills, bättre än stashen på Ravelry.

2015 var också året då jag har varit särdeles usel på att blogga och lägga in projekt på Ravelry. Jag vet att jag har stickat en massa som inte finns dokumenterat. Jag diskuterade det här med bloggande vs. Instagram (jag finns där som liisamy) vs. Ravelry med andra stickare och insåg att det är till bloggen jag går om jag vill ha information om ett projekt. Visst är Ravelry fantastiskt men jag använder det oftast till att söka mönster och garn. Om det ska finnas något slags ambition med mina stickiga sociala medier inför 2016 så ska det vara att uppdatera bloggen oftare. Ni kommer att få stå ut med skruttiga foton men kanske med lite fler inlägg om stickningarna. Några riktigt gamla färdiga projekt som jag inte visat här på bloggen har jag i alla fall lagt upp på Ravelry, t.ex. Holloway (som blev för kort) och Laar (som blev för bred).

Jag kommer också att försöka lägga ut några av de färdiga projekten som blev klara under slutet av 2015. Någon julklapp som inte kunde avslöjas och ett par mössor till mig själv som ska fotas (varning för badrumsselfie).

Mina jullovsstickningar är just nu koftan Emelie som har en ärm och kanter kvar och sjalen Daybreak (stickor 4mm, Zauberball i grå-turkos, färg 2263_Monochrom, och svart-turkos, färg 2083_Café Flair och så småningom också Cascade heritage i svart). Vad stickar du på? Önskar dig ett härligt 2016!

IMG_2195

 

Annons

4 reaktioner till “Nytt år, nya tag!”

 1. Hej och Gott Nytt År
  Sjalen ser verkligen ut att bli skön och användbar.När jag ser på mönstret så får jag en fundering.Är det lyfta maskor som bildar partierna på en del av sjalen?
  Just nu så är det några par påbörjade sockar och det är sockar för vardagsbruk och då får garnet bilda mönster.Sedan har jag en önskan om att göra en mössa utifrån det mystery som finns på nordknit.blogspot.com.Ett antal vantar blir det nog också och de vill jag göra i flerfärgsstickning.”Småstickningningarnas år” kanske det blir.Ha det så bra.

  Gilla

 2. Hurra för skruttiga foton! Ett skruttigt foto är bättre än inget foto, och ska man ut och styla stickningen i skogen blir det aldrig mer något bloggande…
  Själv stickar jag 2 sjalar och den där statans bomullströjanjag svor över i Vrigstad(eller stickar – jag har inte rört den på en månad…) Har insett att bomull inte är någon vidare njutning att sticka i. Funderar på att skänka bort allt i stashen som inte är ull, men det känns lite drastiskt…. Man kan ju ändra sig.

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s