Vissa (=jag) passar inte i mössor

För det har jag bestämt. Eller så trivs jag inte i dem i alla fall. Det här är mitt senaste försök, Ivydene (Ravelrylänk). Den stickade jag i trevligt Rowan Yorkshire Tweed enligt mönstret, den minsta storleken om jag minns det rätt. Och, jo, visst sitter den.

M1

Och visst är det ett fint och kul mönster att sticka.

M3

Men jag som har kort hår känner mig som en sopp när jag har en sån här mössa på mig.

M2

Jag tänker inte skaffa längre hår (bilderna tog jag senast jag hade lite längre hår som nästan sticker ut ur mössan, nu är det kortare och kommer så förbli) så nu vill jag ha era bästa tips på mössmönster som passar en person med litet huvud och inget hår som sticker ut ur mössan och som är väldans kräsen och inte gillar mössor egentligen. Överraska mig!

4 reaktioner till “Vissa (=jag) passar inte i mössor”

 1. Du ska få prova min hög med mössor för personer med litet huvud, dvs jag. Några olika modeler, så kanske någon modell passar dig!
  /Anna-Karin

  Gilla

 2. Jag har samma problem, använder *aldrig* mössa. Mitt knep är att ta en stor sjal eller halsduk som jag först draperar sådär som en gammal torggumma, alltså upp över huvudet, sen knyter bak i nacken. Och så drar jag ner ”huvan” så att den bara precis täcker öronen, men lämnar toppen av huvudet bar. Med en tjock halsduk är det tillräckligt varmt också på smällkalla vintern. Numera föredrar jag avlånga, breda halsdukar framom trekantssjalar, för de blir så himla bulkiga i nacken.

  Gilla

 3. Mössan är det ju inget fel på tvärtom – den är jättefin… men kanske inte helt rätt för dig.
  Jag tillhör också dom som inte passar särskilt bra i mössa, så jag fick prova mig fram innan jag hittade rätt modell för mig. Rekommenderar dig att göra samma sak!

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s