Vansinne?

I helgen fiskade jag upp garn från källaren. Garnet är datumstämplat 1997 och inköptes på en marknad i Tallinn, troligen samma år. Det knölades ner tillsammans med ett kilo vitt dito i ryggsäcken och kånkades hem på färjan. Årgångsgarn, alltså. Färdiglagrat, helt klart. Och i behov av en tvätt, vilket det fick.

I garnlagret finns också runt ett kilo blått garn i gradienter. Nu vet jag inte riktigt hur jag tänkte för jag är inte jätteförtjust i tröjor i sådana garner. Men tanken var att jag skulle göra något sådant.

När jag funderade över hur jag skulle göra mig av med det blå garnet kom jag att tänka på Filten. Den som är gjord av Clara Linnéa (the knitter formerly known as Viffla) och som är helt underbar! En sån kan jag ju göra, tänkte jag.

Nu brukar sådana projekt sluta i att jag gör max fyra rutor som jag sedan slänger. Nu är ju varje ruta ganska stor och fyra rutor är ju nästan en bäbisfilt så kanske kan jag komma så långt i alla fall. Även om målet är en bautafilt.

Vansinne?

Vansinne?

Annons

7 reaktioner till “Vansinne?”

 1. En annan fördel med att göra en ruta i taget, är att när du tröttnat kan du lägga undan dom i väntan på ny inspiration. För det är mycket lättare att göra en ruta i taget än att sticka en hel filt i ett enda stycke:)
  Men om inte annat är det en bra spänningshöjare – blir det en bäbisfilt, eller blir det en stor filt?:D

  Gilla

 2. DO IT!! Vilken sjukt rolig idé! Och en snygg filt dessutom. Går du dessutom med i dcpigskinparty kan du kamma hem sjuka mängder poäng om du lyckas avsluta filten innan januari 16 😉

  Gilla

 3. Inte vansinnigt alls, tvärt om ser det mycket lovande ut till Filten med stort F. Håll oss uppdaterade 🙂

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s