Utanför bekvämlighetszonen

Chockerande skulle också det här inlägget kunna inledas med.

Den observanta kunde se att det jag stickade på när jag stickade mig uppför Skuleberget inte var något svart utan något alldeles hiskeligt färggrant. Och till och med melerat. Känns ovant.

Garnet är Cascade Heritage (köpt hos Garngalleriet.se) och det jag stickade på är kanske inte så chockerande (en socka). Däremot är utförandet av denna socka utöver färgen och meleringen placerat en bra bit bort från min bekvämlighetszon om man skulle få för sig att rita upp den på en karta.

Sockan Darjeeling (Ravelry-länk) stickas uppifrån och ner och har ökningar för fotvalvet placerade under foten. Mönstret finns i sockboken The knitter’s book of socks.

Ja, ni hör ju. Såklart fick jag repa upp första försöket av sockan för den blev för vid och för lång. Nu har jag börjat om med den minsta storleken och stickor 2,25 mm, börjat med ökningarna tidigare än första gången och vips så blir det en socka med näst intill perfekt passform. Det är nästan så att jag är lite kär i färgerna till och med.

Till resåren på benet har jag bytt till stickor 2,5 mm.


Utanför bekvämlighetszonen

3 reaktioner till “Utanför bekvämlighetszonen”

  1. Orange är min favoritfärg – som jag tyvärr inte passar särskilt bra i:) Så det är klart att jag gillar dina sockor!
    men visst är det roligt när man lägger ner mycket besvär, repar upp, och till slut får det att passa perfekt! då är det roligt!

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s