Sjalar, sjalar

Vi startade en sjal-KAL på vårt stickkafé. Vet inte riktigt varför men jag var lite trögstartad, kändes det som. Men nu är jag helt klart igång i alla fall.

När det var som varmast här hemma vevade jag på för att få Solution klar. Nu är den avmaskad (garnet räckte, var lite orolig mot slutet) och jag hoppas ta mig i kragen och spänna ut den före årsskiftet. Jag har använt Kampes 2-trådiga och stickor 4 mm.

Sjalar, sjalar

Nästa sjal såg jag att Bondtösen hade gjort – Mama ruffles. Den är en supersöt sjal som ser ut som att man har en dubbelvikt sjal på sig, så man ser två spetskanter. Smart! Visst kan man säkert freestajla en sån här men jag tycker att mönstret är värt sina pengar – det är bra och tydligt och har några små finesser för hur hon löst dubbelkantsfastsättningen.

Sjalar, sjalar

Om du tycker att det är lite ovanligt färgval för att vara jag så har du alldeles rätt – det här ska bli en present. Det rosa/lila/gredelina garnet (jag tycker det är ljungfärgat) är shetlandsgarn av okänt ursprung. Det vita tror jag är 16/2 från naturgarn. Men det kommer inte räcka! Är det någon som har en snutt över?

Och så har jag börjat på ett långtidsprojekt. Om ni har lyssnat på Nördic Knitting eller läst En till stickblogg (för länge sedan) så känner ni säkert till byltet. Det här ska bli mitt bylte, aka Frost Flowers and Leaves från boken A gathering of lace. Varning: Följande stycke innehåller svårt beroendeframkallande länk. Jag vet att de flesta som läser bloggen är stickare med mer eller mindre ha-begär när det kommer till garn. Är du begåvad med ett trigger-happy-klickfinger så kan det vara så att du ska avstå att kolla in länken. Nu är du varnad. Garnet till mitt bylte har jag beställt på Colourmart. De köper in garner från textilindustrin och man kan köpa billigt och tunt (även tjockare) garn på kon. Priserna är inklusive porto. Det var inte lätt att välja men till slut fastnade jag för ett lammullgarn. När det kom tyckte jag att det kanske var lite väl melerat men det stickade resultatet blir bra, tycker jag.

Sjalar, sjalar

Man stickar runt (det lilla hålet i mitten ska dras ihop) och själva sjalen ska till sist bli kvadratisk. Och jag kan inte sluta! Bara ett varv till! Tur att det inte bara är garn utan också att sticka som är beroendeframkallande!

Sjalar, sjalar

Men, när jag kom till nästa del så insåg jag att det blev för löst. Så nu har jag börjat om. På stickor 2 mm. I början stickar man runt på strumpstickor och nu tror jag att jag har gjort början lite för hård. Kanske blir det tredje gången gillt…

2 reaktioner till “Sjalar, sjalar”

  1. Å! Så roligt att få följa din FFL. Min blev ju så stor att den endast kan användas som heminredning. Men fin är den 🙂

    Gilla

  2. Den sjalen har jag också tittat på, den står på listan över projekt jag skall sticka ”någon gång i framtiden”:) men fin är den hur som helst, så det skall bli spännande att se hur din blir!
    Tack för länken:)

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s