Senare

En intensiv arbetsvecka och två semesterveckor senare kommer här de offentliga bilderna från tjuvkiken.

Det var alltså två koftor utan knäppning och båda koftorna var gjorda i Geilsk Bomuld og uld. Trevligt garn att sticka i och känns skönt mot huden att bära. 

Däremot är jag inte helt nöjd med resultaten. Ursäkta de något mörka bilderna.

Hitofude
Hitofude är koftan jag hade bestämt mig för att inte göra. Den är smart konstruerad, har snyggt mönster, är skoj att sticka. Men jag tänkte att såna där fram-flärpar inte var något för mig. Hur det gick till när jag till sist bestämde mig för att sticka den? Ja, ett sådant där sent en kväll-infall. Klick-klick så fanns mitt mönster på Ravelry (billigt mönster!) och vips så hade jag lagt upp och börjat sticka. Beskrivningen är tydlig och lätt att följa. Och den blev precis som jag trodde från början…

Snygg från baksidan:
Hitofude1

Inte min stil från framsidan:
Hitofude2

Specifikationer
Mönster: Hitofude av Hiroko Fukatsu (Ravelry-länk)
Storlek: M
Stickor: 3,25 mm (är jag nästan säker på att det var)
Garn: Geilsk Bomuld og uld (Ravelry-länk), knappt fyra nystan (195 gram) i färgen C1 (charcoal) gick åt. Köpt från Garngalleriet.se.
Kommentar: Kul stickning om man gillar spetsstickning och vill ha en konstigt formad kofta istället för en sjal.

Hitofude3
Lite uppgiven.

Livstykketrøje
Ja, den här koftan har jag stickat på ett tag. Den har också legat färdig ett tag med ärmarna o-isydda. Tog mig i kragen och sydde i dem (ungefär 3 gånger per ärm…), tvättade, provade och…

Livstycke2

Den är för stor! De brutalt ärliga vännerna på stickkafét bedömde i alla fall att den eventuellt går att rädda genom att stabilisera axelsömmarna. Att sprätta loss ärmarna och göra dem lite kortare känns inte som ett förstahandsval med tanke på att jag också fäst en del trådar där då det var de enda sömmarna på tröjan. Jag ska försöka med det och så får jag tänka på den här koftan mer som en jacka än en kofta så kanske det kan fungera.

Livstycke1

Specifikationer
Beskrivning: Livstykketrøje av Bente Geilsk (Ravelry-länk)
Storlek: Large, men använde mig av XL på längden
Stickor: 3,25 mm (Addi sock rockets)
Garn: Geilsk Bomuld og uld (Ravelry-länk) i ljusgrönt (C3), 300 gram gick åt. Köpt på Litet Nystan i Stockholm.
Kommentar: Kul stickning trots mil av ribbstickning. Smart konstruktion där ribbmönstret formar plagget.

Livstycke3

Annons

5 reaktioner till “Senare”

 1. Instämmer med dina slutsatser. Koftorna i sig är det inget fel på, dom är båda jättefina! Men, kanske inte de bästa modellerna för dig.
  Jag sitter själv och drägglar lite över några koftor jag vet inte alls skulle att passa mig, och kanske jag stickar någon av dom, men det är ju en del av livet att allt något man stickar kanske inte är det som är det mest klädsamma man kunde ha stickat:)

  Gilla

 2. Vad tråkigt att det inte blev som du tänkt dig. Håller också med om att den gröna koftan ser lite stor ut, men jag tycker Hitofude är jättesnygg! Men trivs man inte i stilen så gör man inte. Förstår känslan, även fast jag tycker du blev fin i den.

  Gilla

 3. Nä va trist när man lagt ner så mycket jobb , jag gillar den gröna i allafall även om du tycker den är stor , och som sagt Hitofude är jättefin men kanske inte den perfekta koftan för dig , fast den är fin den med …

  Gilla

 4. Snygga koftor båda två, hoppas det hjälper att hålla ihop axelsömmarna lite så att ärmen inte når lika långt ner om det är det du hänger upp dig på. Roligt att höra att du gillar Geilsk för jag har köpt det nyligen trots att jag var lite tveksam till det. Men det var det enda ull-bomullsgarnet i svart hon hade i affären.

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s