Tredje paret ut (del 2)

Det här är resultatet av sockblanken. Barnens kusin gillar tunna ullstrumpor och nu har även han fått stora fötter. Förra året gick det att sticka i stl 38, i år var det 42 som gällde. Resultatet är väl helt ok. Men inte jättesnyggt.

Jag valde att sticka direkt från den stickade sockblanken och göra bägge sockarna samtidigt på magic loop. Om det tänker jag följande:

1. Att sticka med krulligt garn är inte jätteskoj. Jag tycker också att det ser ut som att jag har mycket tätare masktäthet än andra sockblanketter (rimlig svensk översättning i plural?) jag sett vilket troligen ger ett mer hårdkrullat garn.

2. Att sticka med magic loop är inte jätteskoj. Jag inser fördelen med att få sockarna lika långa. Men lik förbaskat lyckades jag minska efter hälen en gång mer på ena sockan. Och jag gillar att sticka med strumpstickor.

3. Att sticka två sockar samtidigt från en sockblank blir trassligt.

4. Extra trassligt blir det om ena sockan har en maska mindre per varv då det går åt lite lite mindre garn och med långa fötter på sockan gör det att man kommer i otakt i upprepningen av sockblanken.

Om jag ska göra om det här kommer jag troligen försöka färga någon slags gradient. (Alternativt köper jag en färdigfärgad från någon av dem som faktiskt är riktigt skickliga på det här med att färga.) Jag kommer också troligen att åtminstone nysta upp garnet i två nystan för att slippa sticka sockarna samtidigt. En fördel med att sticka sockar är annars just att det är smidigt, litet och otrassligt – helt klart motsatsen mot vad jag upplevde i den här stickningen.

Har du stickat av sockblanketter? Vad tyckte du? Och hur gjorde du?

Tredje paret ut (del 2)

2 reaktioner till “Tredje paret ut (del 2)”

  1. Tråkigt med besväret att göra dem men de blev väldigt snygga säger jag som älskar allt som är blått. 🙂

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s