Tredje paret ut (del 1)

Tack för era snälla kommentarer på sockinläggen. De två paren är jag nöjd med. Det här paret, som också blev en present, är väl det som jag är minst nöjd med. Det blev en lång historia som jag inte orkade göra kort så håll till godo med del ett så kommer slutklämmen i morgon.

De här sockorna stickade jag av en sockblank som jag först stickat på stickmaskinen efter konstens alla regler (enligt beskrivningen här: sockblanksecrets.blogspot.se). Jag fick det till att med 48 maskor på glesaste masktätheten och dubbelt garn (Hjerte Sock 4) så skulle ett varv motsvara ett varv i en socka på stickor 2,5 mm med 64 maskor. Sen så skulle jag färga. Jag kan säga redan nu att det inte är min starkaste gren.

Jag hade bara en färg hemma – marinblått från Zenit (yllefärg, zenit-konst.se). Jag sköljde sockblanken i vatten med lite ättika i och löste upp färgpigment i varmt vatten (och kanske lite ättika). Så skulle jag måla lite ränder tänkte jag. I början gick det ganska bra men så spillde jag lite och så tänkte jag att ah va fan det här blir ju fult så jag körde på med det blå så att hela foten skulle bli blå. Bilden visar den randiga delen. Resten blev bara blå. Slog in det hela i plastfolie och körde i micron (enligt beskrivningen här)

Dels så ville jag testa om det gick att sticka en sockblank på min stickmaskin och dels ville jag se om färgen gick igenom på båda trådarna av garnet. Det gjorde det så den delen får väl kanske anses vara lyckad.

Hur sockarna blev och hur jag upplevde det att sticka från en sockblank återkommer jag som sagt till.


Tredje paret ut (del 1)

En tanke på “Tredje paret ut (del 1)”

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s