Gamla synder

Apropå det här med att det är svårt att fota färdiga plagg. Förra julen stickade jag tröjan Moroccan nights (Ravelry-länk) i Isager Highland wool (inköpt i Århus). Inte mycket blev bloggat under stickningen (jag hittar ett helt klart oavslöjande inlägg här) Sen den blev klar har ni inte heller fått se röken av den om ni inte sett den live förstås. För jag har använt den flitigt. Så flitigt att den nu är ganska noppig och sladdrig. Kanske är det så vi ska fota våra stickade plagg – hur ser de ut efter en tids användning? Samtidigt känns det inte alls lika kul som det skulle ha känts ifall jag hade tagit ordentliga bilder när den var nystickad…

Här kommer selfies från första användningsdagen.

Gamla synder

Gamla synder

Jag vill minnas att jag stickade i storlek large och på stickor 3,75 mm. Och att jag fick göra om halsringningen ett par gånger innan det blev bra. Troligen använde jag tunnare stickor där. Jag gjorde några fler intagningar vid midjan än i mönstret och ökade inte så mycket så det blev fladdrigt, bara så det blev lagom brett. Minskade för ärmarna lite snabbare också. 

Endast 4 nystan av Isagers Highland wool gick åt, så det var ett drygt garn, i en fantastisk färg (Greece) och det är fantastiskt mjukt. Men, det löst spunna garnet och det glest stickade materialet ger, såklart, ett noppigt resultat efter inte så många gångers användande. Jag tror på att göra om den här tröjan i t.ex. Magasin Duetts supersoft. Kanske inte riktigt lika mjukt men tillräckligt. Och kanske färre noppor?

Gott slut på 2014 och gott nytt 2015! Mycket sticktid önskar jag er alla och ett enda nyårslöfte tänker jag avlägga: i början av året kommer Listan. Jag ser nästan fram emot det för jag har rensat en del bland ufon…

Annons

3 reaktioner till “Gamla synder”

  1. Så tänker jag också när jag till slut slänger sådant jag har stickat för att det har blivit så himla nopprigt (bortsett från sockar som jag har slitit hål på).- att jag borde fota och lägga ut på bloggen med frågan vad andra gör – slänger dom, eller ”glömmer” bort? Mentalt gör jag en lista över vilket garn jag använde, och om jag skall använda det igen, eller sätta upp det på min mentala ”använd inte detta garn igen lista”:)
    Din tröja var i alla fall snygg så länge den ”varade”:)
    Gott slut och Gott Nytt:)

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s