Utlottning!

Idag är det min födelsedag, hurra för mig! Nu är jag så gammal så jag skiter i vilket, har fått läsglasögon och tycker att det är helt ok det med – de funkar utmärkt att sticka med! (Eller, alltså, jag ser stickningen jättebra med dem så det går utmärkt att sticka…när jag har dem på mig)

För att fira att jag fyller år tänker jag lotta ut garn! För att vara med i utlottningen vill jag att du tipsar om ett sjalmönster som du gillar. Antingen ett som du stickat eller ett som du vill sticka. Tipset lämnar du som en kommentar på det här inlägget och du har till den 11 december på dig.

Det du kan vinna är ca 180 gram Drops Lace i svart. Räcker till en enorm sjal eller två lite mer normalstora. Kanske kan det finnas ett tröstpris också om jag får leta lite i gömmorna.

Utlottning!

Anledningen till att jag vill ha sjaltips är dels att det är kul att sticka sjalar och kul med nya tips i allmänhet men så är det också så att vi i Uppmaskan kommer att ha en liten sjal-KAL med start i början av nästa år och inför det skulle det vara kul att ha laddat upp med inspiration. Mer om sjal-KAL:en kommer på vår blogg uppmaskan.blogspot.com.

Ett ställe där du nu i december kan vara med och öppna lite adventskalenderluckor och vinna garn är på Karins blogg: www.tantintolerant.se, kika in där vettja!

 

Tillägg (10/12): Jag lottar också ut lite Jaggerspun Zephyr wool/silk (Ravelrylänk) i fin lila nyans – rester från min tröja Laar.

 

18 reaktioner till “Utlottning!”

 1. Grattis! Hurra för dig och för läsglasögon! =P
  Jag är i valet och kvalet om jag ska lägga lite sticktid på en French Cancan (http://www.ravelry.com/patterns/library/french-cancan ) eller en Song of the sea (http://www.ravelry.com/patterns/library/song-of-the-sea ) men till det där garnet skulle jag göra ett episkt spetsstickat litet nummer (till mig själv!) Typ Percy shawl (http://www.ravelry.com/patterns/library/percy-shawl ) eller oo varför inte Temptress (http://www.ravelry.com/patterns/library/temptress-2 ) =P

  Gilla

 2. Inser jag förstås skulle beskrivit knepet med. Jo i sjalen ska man sticka fem maskor tillsammans vilket är väldigt knepigt att få till. Knepet är att först lyfta två maskor. Sticka tre tillsammans och sen lyfter man tillbaka över de två maskorna över den stickade – vilket ger samma effekt. Hoppas det gick att förstå vad jag menar. 😉 Engelsk förklaring: k5tog – slip 2 together – than knit 3 together and pass the 2 slipped over.

  Gilla

 3. Åh, jag vill gärna ha lila garn! Mitt tips blir Elder tree shawl. Ett gratismönster på Ravelry som är helt otroligt fint, och lättstickat.

  Gilla

 4. Hej! Detta är en härlig sjal Tidblad pattern by Maia Andréasson ”Tidblad is a long shawl, more or less formed as an astronomical crescent or a very elongated semi-circle. It is made from tip to tip with a lace/cable edging and the body worked with garter stitch.” http://www.ravelry.com/patterns/library/tidblad som jag tror att du kommer att gilla likaväl som att jag kommer att gilla Jaggerspun Zephyr wool/silk 🙂 Hoppas att du fick en god och glad födelsedag! /Mia

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s