Flukra

Flukra (Ravelry-länk) är sjalen jag såg i rosa hos Stickigt (länk) för ganska länge sedan. Tydligen började jag genast sticka en i svart. Konstigt nog blev min också väldans halkig. Däremot blev den väldigt stor så den sitter uppe.

Jag stickade min Flukra i Drops lace på stickor 3,25 mm. Jag skulle tro att ungefär 120 gram gick åt och den mätte åtminstone 2,5 meter mellan vingspetsarna. Här fladdrar hon.

Flukra1

Jag är nöjd med sjalen men inte med resultatet. Jag ska försöka utveckla. Sjalen är kul att sticka. Jag gillar att börja på en enkel sjal – rätstickat med ökning i början på varje varv. Sen lite mer spännande att räkna ut hur många varv man ska sticka innan det är dags att maska av och plocka upp maskor för spetsmönstret. Och så spetskanten på tvären till sist. Däremot är garnet jättehalkigt och lite halvläskigt. I spetsdelen gör det sig jättebra och spetsmaskorna är väldefinierade och håller sig fint efter blockning. Men den rätstickade delen. Den ser förskräcklig ut. Svampig, liksom. 

Flukra3

Här tror jag att man till höger i bild ser just den spetsen som jag fick fuska till litegrann så det skulle stämma i mitten. Det är säkert jag som har räknat fel för det här mönstret var välskrivet och jag gjorde sjalen som sagt ganska mycket större än vad som stod i mönstret. Till stor del för att jag inte kollade förrän min trekantsdel var väldigt stor…

Så sjalen blev inte till mig till slut och jag saknar fortfarande en svart sjal. Vad sägs om en Flukra i lite sticksig Shetlandsull eller Lodband? Eller kanske i lite mjukare Supersoft?

Flukra2

Annons

3 reaktioner till “Flukra”

  1. Man måste sticka i ett garn innan man vet hur det blir uppstockat…
    Trist att garnet inte höll måttet på den rätstickade delen, för spetsen ser ju spektakulär ut!

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s