Sov sött

Inser att jag inte har bloggat min Sweet Dreams-sjal (Ravelry-länk). Den finns med i mönstersamlingen In love collection från Boo Knits (Ravelry-länk).

Jag gillar mönstret väldigt mycket, och garnet! Det är Filisilk från Tant Kofta i en jättefin turkos färg. Min färdiga sjal väger 81 gram och jag har stickat enligt mönstret (förutom uppläggningen, se nedan) med stickor 4,5 mm.

Sov sött

Picotavamaskningen fick jag göra om efter att ha börjat göra för sladdriga picoter (som jag skrev om tidigare). Jag gjorde det genom att dra åt lite bättre bara, bytte inte stickor eller så. Till sist blev jag väl ganska så nöjd. Här är picoterna lite tufsiga för nu har jag använt sjalen. Jag brydde mig inte heller om att sätta en pinne i varje picot. Någon måtta får det vara! Jag satte vajern i den nedersta picoten och försökte lägga övriga lite snyggt.

Sov sött

Ursäkta den hemska bilden ovan. Vårt golv är verkligen inte så snyggt. Men bilden visar formen på sjalen åtminstone. Jag började med en modifierad uppläggning som finns beskriven på bloggen The Rainey sisters (länk). Anledningen till att göra på det här sättet istället för som beskrivningen anger är att man slipper den lilla "bergstopp" som annars kan bli. Nu har jag använt sjalen nästan varje dag sedan den kom ur spänn och känner att överkanten faktiskt är lite hård. Det känns när jag sätter på mig och tar av mig sjalen, eller om jag ska rätta till den… Om man använder sjalen som jag gör så skulle den lilla snibben inte märkas och troligen göra att den skulle kännas skönare. Det skulle inte bli lika snygg båge i överkanten när jag spänner ut den men jag tror faktiskt inte det skulle göra mig något, nu när jag har testkört slutprodukten.

Sov sött

Jahapp, så kan det se ut. Jag är sugen på att göra en till, nu med orginaluppläggningen, och även någon mer från kollektionen. New beginnings ligger lite risigt till och även Promise me ser fin ut. Även om jag inte stickar något mer från kollektionen tycker jag ändå att det var prisvärt för Sweet dreams är en fantastiskt fin sjal och ett välskrivet mönster.

4 reaktioner till “Sov sött”

  1. Så fin den är!
    Jag kan inte påminna mig om att jag har sett det mönstret innan, men nu får jag lägga till det på min kölista på ravelry:)
    halvåneformen är verkligen toppen när det gäller sjalar, så din får genast extrapoäng för utformningen:)

    Gilla

  2. Hej!
    Jag håller på och stickar denna nu och har kommit till varv sju i avslutningen, där man ska flytta markörerna och jag får inte till det. Har du något tips?
    Superfin sjal!

    Gilla

Skriv gärna något!