Ett par vantar

Maria gör det ena fina mönstret efter det andra. Här är hennes vantar Ortrud (Ravelry-länk) i min tappning. När mönstret dök upp på hennes hemsida passade det perfekt. Jag hade nyss fått restnystan i Rauma finull från mamman och nyss också sett mitt nystan tunn alpacka från Du store alpakka. Jag ville gärna att samma färg från fodret vid handleden skulle återkomma på själva vanten så med hela vanten som provlapp så blev det bra att använda alpackan dubbel i bellismönstret. (Kom-ihåg-notering till mig själv: om du läser igenom mönstret innan du börjar sticka så läs gärna alla ord, så slipper du repa upp så många gånger).

Ett par vantar

Det svarta mönstergarnet trodde jag var finull det med men jag hade visst nallat från ett nystan gammelserie som låg i samma låda. Det var lite tynnre men det blev ganska bra ändå.

Ett par vantar

Ett par vantar

Istället för tre mönsterfärger som i Marias vante tog jag två och så fick det bli varannan färg på tummarna.

Jag gillar den här modellen med fodret i handleden, det öppnar för en hel mängd olika varianter. Jag är inte helt förtjust i ihoptagningen på vanten men den kanske mjukar till sig när jag använder den. Jag tror jag ska använda den här grundmodellen till ett par vantar med Roositud-mönster. Jag har mer alpacka från Du store alpakka och mer finull i gömmorna.

Ett par vantar

5 reaktioner till “Ett par vantar”

  1. Veldig fine vanter, litt sånn enkel og grafisk stil over både farger og mønster. Hvilken teknikk er brukt til mønsteret? Jeg tenkte kanskje det var roositud, med det er det visst ikke ut i fra det du skriver?

    Gilla

  2. Häftiga! Sånt mönster vet jag inte om jag sett förut.
    Gillar din ”kom-ihåg-notering”. Det finns fler som borde ta åt sig av den… Fick själv repa upp 50 v sjal igår.

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s