Dubbelmössa

 

Dubbelmössa

Jag blev lite full i skratt när jag läste knit and tonics blogg om Selfies. Att det var stickare som hade kommit på selfien. Jag körde en selfie på min nya mössa. Sen skulle jag också visa att den är vändbar men den selfien har genomgått hård censur och finns möjligen som något slags elektroniskt avtryck som kostar 15000 att ta fram och det är det inte värt. Så här är min nya, vändbara mössa Mrs Jekyll & Little Hyde (Ravelry-länk). Detaljer finns på Ravelrysidan. 

Jag har stickat i Supersoft från Magasin duett och det var en trevlig bekantskap. Jag skulle kanske ha tagit ett kort innan tvätt också. Garnet blommar verkligen ut efter tvätt, det är nästan som ett annat garn! Särskilt den spetsstickade delen kändes hård och tråkig innan tvätt.

Mönstret var välskrivet och roligt att sticka. Först stickar man mudden, den är enkel. Sen lägger man upp lika många maskor till och sätter åt sidan. I  mönstret stod att man skulle ha dem kvar på en rundsticka men det tyckte jag blev alldeles för trångt så jag satte dem på en tråd.

Dubbelmössa

Dubbelmössa

Dubbelmössa

Dubbelmössa

2 reaktioner till “Dubbelmössa”

  1. Vad cool den blev! Gillar den rosa/röda färgen skarpt. Håller med om garnet. Det blir väldigt mycket mjukare och finare när man har tvättat det.

    Gilla

  2. vilken läcker mössa!
    att dubbelsticka en spetsmössa är ju att både äta kakan och ha den kvar. den är varm och skön, samtidigt som den är en riktigt fin mössa att ha nu när vintern börjar ta slut:)

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s