Syfestivalinköp

Syfestival i Älvsjö i lördags med trevligt sällskap och årsmöte med Sticka! Länge gick jag omkring och hade bara köpt säkerhetsögon till Petters amigurumihundar. Sen slog jag till på fibrer (merino/silke) från Limmo-design och två nystan babyalpacka-silke från Sandnes (köpt hos Britt).

Syfestivalinköp

Jag stickade ju muddar i Sandnes mini-alpacka och gillade garnet. Jag jämför framförallt med Drops alpacka men också Indiecitas. Av dem gillar jag Indiecitas bra mycket bättre men jag tycker att Sandnesvarianten nog var ett strå vassare. Jag hoppas att det är så med den här silkeblandningen. Där tycker jag att Drops babyalpacka-silkegarn känns hårt och även om det är trevligt så är det inte en fröjd att sticka med. Återstår att se hur det här beter sig men det känns mycket lovande. Och färgen är en härligt ganska mörk jeansblåaktig.

Syfestivalinköp

Två nystan Onion Superfine merino fick också följa med hem men jag har redan sabbat nystanen för jag ville börja med en mössa. Så det blir ingen garnbild. Ingen mössbild heller, för den delen. (Jag vet inte vad som hände, eller; jag försökte göra precis som det stod i mönstret och det resulterade bara i en alldeles för stor picotliknande kant och sen försökte jag göra om mönstret och prata samtidigt, ja ni kan förstå hur det blev…)

Annons

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s