Stickig jul

Förra julen hade jag fullt sjå och presenterade ett färdigt objekt om dan hela december. Det blir inte samma rusch i år. Som du kanske märkt.

Andra har julkalendrar (som fina Fuglemamma) och adventsstickning (som pyssliga Tålamodspåsen).

Nåja, jag har lite färdiga saker som ligger som jag skulle kunna blogga, vi får se hur det går.

Nu finns i alla fall alla förutsättningar för en stickig jul. Jag har tidigare "ondgjort" mig över julkulorna. Att jag inte tycker de är sådär jättesnygga. Nu ska vi se om de är roliga att göra! Fina A gav mig en materialpåse där allt finns för att göra sin egen kula. (Tack, igen!) 

Stickig jul
Julgeneralen här hemma böjrade genast fundera över var kulan skulle hänga. I granen är ju lite meckigt, alltså. (Den som har hittat granbarr i raggsockan i juni räcker upp en hand.) Julgeneralen förutsätter alltså att kulan kommer vara klar till jul… Den som lever på julafton får se.

Jag har också införskaffat de stickigaste glöggmuggarna (från Åhléns).

Stickig jul

4 reaktioner till “Stickig jul”

 1. Strikket jul høres bra ut. Jeg har hoppet over de der julekulene så langt jeg også, antagelig fordi jeg er litt sånn grinch når det gjelder hypes og Arne og Carlos er bare i overkant hypet for min smak. Men egentlig ville det jo ha vært veldig i min ånd å ha strikkede julekuler, hadde de altså bare ikke være så…kule? De strikkekoppene var kjempefine!

  Gilla

 2. vilken rolig present du fick med ett kit till julekulor. kan julen bli mera komplett än så:D
  själv har jag avstått från julgran i många år pga mina katter (dom tyckte att julgranen var en himla kul leksak). numera är dom visserligen avlidna pga hög ålder, men istället har jag tagit för vana att sätta juldekorationer i krukväxterna istället. det begränsar antalet juldekorationer, och går fort att både sätta upp och ta bort. och så slipper jag allt barr förstås:D
  glöddmuggarna var ju lite roliga förstås:)
  och om julekulan inte blir klar till denna julen, så följs den ju av många kommande jular, så du har gott om tid att sticka den:)

  Gilla

 3. Ja, nu har även jag läst hela texten och sett att det är fyra kulor jag kan göra! Kanske det är glöggen (har nu invigt muggarna) för jag är nästan lite sugen på att börja 😉 annars kanske det går bra att hänga hela påsen i granen

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s