Jag kör analogt ett tag

Ibland känns bloggandet lite avlägset. Vad är syftet med bloggen egentligen? frågar jag mig. Från början att dokumentera vad jag gjort. Men nu finns ju Ravelry. Men ibland har man mer att säga och då är bloggen bra.

Ibland känns det som att jag vill skriva om annat, sånt som jag tycker är viktigt ur andra hänseende än ur stickvärldens. Samtidigt som jag helst läser stickbloggar som handlar just om stickning och inte om allt annat.

Jag har ansökt om fler timmar på dygnet men i väntan på att ansökan ska godkännas undrar jag hur jag ska prioritera. Kanske bloggandet har gått ur tiden? Instagrammande går fortare (jag heter liisamy där) och ravelryande blir exaktare med hänvisningar till garn och mönster (jag heter liisamy där också). Men jag är sporadisk där också.

Hur tänker ni som läser bloggen? Hur tänker ni om ert eget bloggande kontra de andra möjligheterna som finns därute?

Samtidigt har jag halvsemester och stickar vidare på sonens Pacman-Marius. Varven blir kortare nu.

Jag kör analogt ett tag

Annons

9 reaktioner till “Jag kör analogt ett tag”

 1. Förstår dig precis. Nya forum på nätet har nog minskat bloggandet för många. Jag är inte med på instagram men sprider mina ideer och tankar på fb och ravelry. Det ska gå så fort idag att bloggandet som tar lite mer tid får stå åt sidan för många. Jag fortsätter med min blogg, för mitt eget minne och alla som vill. Det är nog flera som läser din blogg och gillar, även om det inte syns. /EvaL8

  Gilla

 2. I bloggen kan man ju utveckla sina tankar något mer… Instagram är så korthugget och Ravelry är ju mer som en databas för projekten.
  Visst kan man titta där, men i bloggen får man ju det där lilla extra, den där tanken du hade, eller idén som poppade upp. Och man får se att man inte är ensam i ”galenskaperna”.
  Jag skulle sakna bloggposterna, och skulle inte heller ha något emot att läsa något annat emellanåt. Du kan ju ”varna” längst upp i posten, så kan den som inte är intresserad hoppa över just den posten.

  Gilla

 3. Jag läser bloggar och bloggar själv. Även om annat än stickning. Ravelry och blogg når olika personer (tror jag), även om många finns på båda ställena.
  Som redan har sagts får det ju plats lite mer i bloggen och det är alltid roligt att läsa lite mer om tankar och idéer. Hoppas att även i framtiden kunna läsa din blog!

  Gilla

 4. Tack för era tankar! Inser nu att mitt inlägg gav intrycket av att jag vill sluta blogga helt (titeln syftar nog mest till mina analoga pacman-spöken), vilket inte riktigt är fallet.
  Samtidigt som jag tycker att skriva om garninköp och stickningar ibland känns banalt är det ju precis det jag vill ha när jag själv läser andra stickbloggar.
  Jättekul att få ta del av vad ni tycker!

  Gilla

 5. Jag har också ibland funderat över bloggandet men det är så annorlunda än de snabba forumen som Instagram och twitter. Just nu är det nog mest IG för mig men efter att ha träffat en massa trevliga människor på syfestivalen som läser min blogg inser jag att jag faktiskt både vill och ska fortsätta blogga.

  Gilla

 6. För egen del följer jag inte Instagram – är max inne en gång i kvartalet. Ravelry har jag men inte så att jag följer folk där utan mer går in nån gång då och då och kollar lite mönster och garn och har koll på egna projekt. Så bloggar lever kvar för mig. 🙂

  Gilla

 7. Jag håller mig till bloggar också. Som ett minne för mig och ev nöje och inspiration för andra. Instagram och Twitter får vara. Ravelry är som ett bibliotek. Läser inga inlägg där.
  Men man kan ha bloggandet som en gång i veckan. Varje dag är lite hysteriskt kanske. Man ska hinna med både jobb, träning och stickning.

  Gilla

 8. Ja vad ska jag säga då ? Tycker som alla andra , jag har min blogg som en slags ” dagbok ” precis som ni andra att komma ihåg och ibland kanske brodera ut texten lite. Jag tycker mig nog har märkt att bloggandet har minskat och att instagram och FB tagit över ( har dock inget av dessa ) det känns som ett blir kaka på kaka liksom . Ravelry är en underbar databas och inspirationskälla .

  Gilla

 9. För mig fyller bloggandet en viktig funktion, jag skriver både om stickning och garnrelaterade saker och smått och gott som händer i min närhet. Jag gillar att skriva och fotografera och sticka och då möts allt detta fint i bloggen. Personligen är jag inte jätteförtjust i Ravelry som dokumentationsfunktion, jag tycker att den är ganska begränsande i sin utformning (även om jag älskar att leta och köpa mönster via Ravelry!) och lite stökigt att hålla på med över lag. Det är också meckigt att hitta personers anteckningar om olika mönster. Instagram använder jag ganska lite, och följer endast de som jag känner privat. Bloggen är helt enkelt ett bra format för mig!

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s