Supersnabbt

Om du vill känna dig som en supersnabb stickare, trots att det brukar gå långsamt att sticka med två färger, särskilt om mönsterfärgen är i höger hand och bottenfärgen i vänster, gör så här. Sticka tvåändsstickning med krus några dagar. Börja sedan en vante med flera färger. Vips så är den klar.

Supersnabbt

Det här ska bli ett par hålla handen-vantar till en försenad bröllopspresent. Så bråttom borde det inte vara eftersom de sa att de skulle hålla ihop för alltid. Mönstret på de enskilda vantarna kommer från ett mönster på vantar som en tjej stickade till sitt eget bröllop (Ravelry-länk). Jag tog det här mönstret för jag ville sticka i tynnre garn (Kampes 2-trådiga och Evilla 8/2) än det jag har använt tidigare till hålla-handen-vantarna (3-trådigt från Hillesvåg). Måste räkna om till den gemensamma vanten dock. Mönstret på hålla handen-vantarna har jag laddat ner för länge sedan (under den preravelryanska eran) och jag kan inte hitta igen det på nätet. Den som spar hon har, däremot, och mönstret har jag och här är bilderna på det tidigare paret jag gjorde.

Vott1

Vott2

Det finns annars ett annat fint hålla-handen-vantmönster på Ravelry: http://www.ravelry.com/patterns/library/kjaerlighetsvotter

Annons

2 reaktioner till “Supersnabbt”

  1. det är den första hålla handen vante jag har sett med två muddar – smart!
    fina är dom också:)
    ja, tvåändsstickning är verkligen långsam stickning. men ibland kan det vara väldigt avkopplande med långsam stickning:)

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s