Balkongstickning

Hemma igen, det var alldeles för kallt på västkusten. När jag packade ner campinggrejerna i källaren återfann jag ett garn som jag lagrat där. Jag fick garnet av H för länge sedan, hon hade köpt det i Nya Zeeland har jag för mig, men visste inte vad hon skulle göra av det. Inte jag heller, ärligt talat. Därför har det legat och marinerat i källaren…

Garnet är strävt och ganska sticksigt, hyfsat tjockt och entrådigt. Och fullt med boss. Det är en massa korta fibrer också bland de långa sträva som trillar ur när man hanterar garnet, så det dammar rejält. Nu när jag såg garnet igen tänkte jag att det kanske går att sticka dubbelt till en tjock utomhuspläd. Utomhus i dubbel bemärkelse för den måste stickas ute (så kul är det inte att dammsuga) och man måste nog använda den utanpå ytterkläder annars kommer den kännas väldigt sticksig.

Balkongstickning
Taggtråd från garnet

Hittade Purl Bees 11th hour blanket och mosstickat är ju en favorit. De tjockaste stickorna jag äger är 8 mm så de fick det bli. 71 maskor tills garnet tar slut och sen en färgglad i-cordkant, kanske i Lett lopi. Det är en hel del garn så det blir nog en ordentlig filt till slut. 

Balkongstickning

Annons

En tanke på “Balkongstickning”

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s