Kinagarn

Min mamma åkte på textilresa till Kina. Skulle kanske skrivit: Min snälla mamma åkte på textilresa till Kina. Eftersom hon är så snäll fick jag lite av det hon tog med sig hem.

IMG_6739

Tunt tunt tunt garn av ull och någon träfiber (om jag minns rätt). Det ser ut som silver.

IMG_6743

Äkta kashmir. Say no more. Den är vaxad för att kunna gå i stickmaskin men blir jättefint när man tvättar (även det har snälla mamman kollat upp).

IMG_6744

Och så två små silkekokonger. Det är nåt i som låter när man skakar dem… På att-göra-listan står att ta reda på hur man kan spinna av kokongerna. Någon som vet?

Tack snälla mamman! ❤

Annons

11 reaktioner till “Kinagarn”

 1. Nu har du torkade larver inuti kokongerna. Ingen aning hur man spinner men det blir trådar när man drar på kokongen. Fint garn.

  Gilla

 2. Nja, spinna behöver man inte. Larven har gjort en lång jättetunn tråd. Men om du hade 10 till 20 st kokonger så skulle du lagt dom i ljummet vatten (jag tror det räcker) för att lösa upp limämnen och sen tvinna ihop trådarna till en synbar tråd. Nu är det lika bra att spara kokongerna som en fin sovenir från Kina.

  Gilla

 3. Alltså – det skulle stå ”Sticka lugnt”, inget annat. Kul att du uppskattar garnerna. Det finns mer, du vet var, om det skulle ta slut…

  Gilla

 4. VEM ordnar textilresor till Kina? Jag var där (i Beijing) för några år sedan och hittade underbara sidentyger bla, – men inget garn.
  Iaf SKA jag tillbaka någon gång, det vore kul att veta arrangör

  Gilla

 5. Det var Kinaresor i samarbete med Sticka! som ordnade resan. Vi besökte en kashmirfabrik i Inre Mongoliet och lokala garnaffärer i Peking. Mycket intressant!

  Gilla

 6. Jag säger också
  Tack snälla mamman!
  Informationen är antecknad och inlagd i ”Kinamappen”
  Maggis

  Gilla

 7. Hej!
  Lokala garnaffärer, var hittar man dem? Låter intressant då jag ska åka till Beijing en vecka i november.

  Gilla

 8. Liisa har fått ett word-dokument av mig, som jag i min tur har fått av resans guide. Hon kanske kan skicka det till dig.

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s