Dröm

En liten sjal är äntligen helt klar.

Dröm

Mönstret heter Dream stripes (finns gratis på Ravelry). Jag har stickat med stickor 3 mm i två handfärgade nyanser ullkashmir från Sannsticks. Sjalen väger alltså knappt 50 gram.

Sjalen har legat länge klar. Jag skulle bara spänna ut den förut och drog lite i den.

Dröm

Och vips… Gick garnet av på den sidan där jag växlat färg och dragit åt lite för hårt… För är det något man ska säga till det här garnets nackdel är det att det är skört. Mjukt och fantastiskt härligt. Men det går lätt av när man stickar med det. Sen fick sjalen ligga för jag tänkte laga den men hittade inte den allra sista lilla snutten…

Dröm

Vad göra? Repa upp? Kasta bort? Sy muddar? Sjalen hamnade i "nästan-färdigt-säcken" och låg där i mer än ett halvår. Så i vintras efter att jag stickat klart så många småprojekt i december så skulle jag ta fram en stickning. Och ihoptrasslat med den hittade jag min lilla sista garnsnutt! Efter att jag lagt snutten på ett bra ställe i några månader till så kom jag på vem som skulle få sjalen. Då är det lättare att ta fram nål och garnsnutt och reparera trasig sjalkant.

Dröm

Som synes på blockningsbilden är den inte så stor. Men mjuk och varm och gosig passade den fint till en nioårig ballerina istället för rosor efter väl utförd föreställning.

2 reaktioner till “Dröm”

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s