Fortsätter på samma spår

Det har ju varit sportlov med skidåkning för mig och skid-VM pågår för fullt. Och så var jag på Syfestivalen och köpte mig två kassar Léttlopi. En kasse grått (till Idunn) och en kasse färgglatt (till Ski jacket av Veronik Avery – Ravelrylänk). 

Fortsätter på samma spår

Ski jacket har jag hela tiden tänkt att jag ska sticka till mig själv. När så svägerskan fick önska sig ett valfritt stickat plagg från föll hon för den hon med. Jackan ska egentligen stickas med "vanlig" Lopi men eftersom tjock lopi är så fruktansvärt varmt så har jag valt att byta ut det mot Léttlopi. Jag hade egentligen tänkt sticka med två trådar Plötu lopi (för det är så mysigt) men så sprang jag på det här.

Istället för stickor 6.5 kör jag på 4.5. Jag hoppas att det kommer gå bra ändå. Det blir mer elastiskt och jag stickar enligt storleken större än jag tänkt mig. Och dessutom har jag möjlighet att göra den ännu bättre när jag någon gång gör den till mig själv! Moahahahahaa! (närå, det ska nog bli bra redan första gången)

Som synes har jag börjat med en ärm. (Vriden resår. Mums!) Dels är det lättare att hålla reda på runt 40 maskor än flera hundra när man är trött och dels så ska jackan egentligen stickas fram och tillbaka. Meh. Jag ska bara fundera ut hur många extra maskor jag ska lägga upp för steeken, sen blir det nog rundstickat.

Annons

En tanke på “Fortsätter på samma spår”

  1. den där skidjackan har jag också spanat in:) men precis som du har jag betänkligheter pga av att slutresultatet antagligen blir väldigt varmt (och då är jag ändå väldigt frusen av mig).
    men din plan låter som en bra plan. så det skall bli intressant att se hur resultatet blir:)

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s