Inte bara strumpor

Halsdukar också! Men visst är det Harry Potter – Gryffindor och Slytherin. Och sen vet jag inte mer om den saken.

Inte bara strumpor

För just sånt här är jag så nöjd med att ha en stickmaskin. Ja, men, tänker du kanske då – varför inte bara köpa en halsduk då? Jovisst skulle man kunna göra det men oftast är det bara syntet i sånt. Här blir det i varje fall mest ull (även om den är superwash-behandlad så är det ändå ull) med lite nylon för slitstyrkans skull. Och nä, det är inte samma som handstickat. Men i det här fallet tror jag inte att det är nån som bryr sig mer än jag som får mer tid över att sticka annat. Som t.ex. strumpor och spetssjalar.

Annons

2 reaktioner till “Inte bara strumpor”

  1. Varför stickar du inte sockorna på maskinen? Det går ju så mycket fortare och man slipper dessa skramlande stickor, som bara ramlar ur första varvet.

    Gilla

  2. Spännande, Bibbi… Svaret är väl tudelat. Dels har jag aldrig testat och jag är lite ny på det där att flytta maskor hit och dit på maskinen. Dels gillar jag att sticka strumpor. 🙂
    Men jag håller med om att metallstickor som åker ut är trist – därför använder jag nästan uteslutande trästickor till strumpor. Annars kan man sticka de första centimetrarna fram och tillbaka innan man börjar sticka runt så sitter stickorna kvar bättre.
    Efter halsdukarna kanske jag får testa ett par maskinstrumpor…

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s