Sann eller inte

För ganska så länge sedan köpte jag på mig lite olika ullsorter från World of Wool. Bland annat "Grey Suffolk top". När jag sen googlade efter lite tips på vad man skulle göra av den ullen så hittade jag ett blogginlägg som avslöjar att min gråa Suffolk inte alls är Suffolk. Nähä. Där ser man. Intressant. Suffolk-får är inte gråa. Vad det är är fortfarande en gåta! Någon som vet?

Ullen är ganska så sträv och inte mjuk. Och den är definitivt inte kort så som riktig Suffolk ska vara. Men den funkade bra som övningsobjekt och var helt klart ganska så trevligt. I Spinnargillet utmanar vi oss själva och just nu är utmaningen "big yarns".

Vi hade en spinnträff hos Tina och inte hade jag sinnesnärvaro nog att ta kort. Men jag spann av den gråa "suffolk"-ullen med min jätteslända och resultatet blev ganska så stort. När jag kom hem fortsatte jag att spinna, men nu på spinnrocken och så stort som den tillåter (det är en gammal rock som inte klarar av alltför tjocka garner). Det blev inte jättestor skillnad – det sländspunna är till höger och det som jag spann på spinnrocken är till vänster.

Suffolk

Jag har 100 gram till hemma som jag tänkte spinna upp. Kanske det kan bli ett par vantar om man stickar glest och tovar ihop litegrann. Läs mer också på Spinnargillets blogg.

Annons

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s