Det här med att spinna

Jag är verkligen ingen expert på att spinna men jag tycker att det är roligt. Än så länge ser jag det som en hobby som är ganska så kostnadseffektiv. Min spinnrock köpte jag på Myrorna efter ett tips från Åsa. Jag gav 120 kronor för den.

Rocken

Efter rejäl skrubbning behövde jag laga den med vad jag hade hemma (stabilt bomullssnöre och ringen till en konservburk). Den skramlar och jag har bara en spole som funkar bra. Men det blir garn av den! Jag har lagt 120 spänn på sämre saker!

Eftersom jag inte har mer än en fungerande spole brukar jag nysta upp mitt entrådiga garn med nystmaskinen och direkt sätta i ett ihoprullat papper som jag sen kan sätta i min hemmabyggda låda.

Corriedale-entr

Den här gången tvinnade jag ihop tre trådar till ett tretrådigt garn för jag ville att det skulle bli ungefär lika som mitt tretrådiga gröna corriedale/alpackagarn. Jag har provat navajotvinning (eller kedjetvinning) tidigare (se här och här) och det är trevligt, särskilt om man har ett garn som är flerfärgat. Det är också lättare att ta slut på allt garn samtidigt utan att behöva krångla eftersom man utgår från bara en tråd åt gången då. Lyckades ändå ganska bra utan att bli tokig den här gången – här är vad som blev över av det entrådiga:

Corriedalerest5

Nu återstår bara tvätt av det färdiga garnet. Ofta blommar det ut litegrann då också. Jag hoppas på det. Nu känner jag mig ganska så nöjd och hoppas kunna sticka något av det snart, kanske till Petter.

3tr-corriedale

Det är ca 375 meter och 178 gram.

3 reaktioner till “Det här med att spinna”

  1. Snyggt jobbat! Ser härligt ut, får lite dåligt samvete , har fiber som ligger men det är väldigt långt till spinnrocken !

    Gilla

  2. Det ser finfint ut. Önskar att jag kunde säga att mitt spinnande har varit lika kostnadseffektivt. Jag vill inte tänka på hur mycket pengar jag har lagt ut på spinnprylar 😛

    Gilla

  3. Flotte bilder! Det må være veldig tilfredsstillende å kunne spinne garnet selv, tilogmed på en rokk man har reparert og fikset på selv. Flinka!

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s