Tumsyndrom

Jag tror att jag har kommit över SSS – second sock syndrome. SSS är ett tillstånd som drabbar många stickare som inte klarar av att få till den där andra sockan när den första är färdig. Det är jobbigt och tar lång tid att kurera sig då den ensamma sockan ligger där i stickkorgen som ett dåligt samvete.

Jag vet, jag har varit där. Nu försöker jag se till att inte drabbas av SSS. Jag har mina strategier. Avsluta aldrig en socka om du inte vet att du orkar eller har tid att lägga upp till den andra genast. Hittills verkar det funka, även om den andra sockan oftast inte är lika rolig som den första.

Men säg den glädje som varar. Jag har nu drabbats av ett annat stickrelaterat syndrom. Det är nästan lika svårt som SSS och kan faktiskt ha allvarligare följder. Jag kallar det tumsyndromet. Det har uppstått nu när jag har börjat sticka vantar. För att kunna se exakt hur jag stickat den första vanten och för att komma ihåg exakt hur jag stickde den första tummen lämnar jag tummarna ostickade för att sticka dem sist. Och nu ligger de där. De färdigstickade vantarna. Utan tummar. Tumvantar utan tummar är nästan värre än bara en tummetott.

Tumsyndromet kan också resultera i att tummarna, när de väl blir stickade, blir stickade i en annan masktäthet än övriga vanten. Man blir då tvungen att sticka de trånga krångliga tummarna ytterligare en gång för att det inte ska se helt sjukt ut. Jag behöver komma på en strategi att klara mig ur tumsyndromet. Hur gör ni?

Bajen2

Bajenblomvantar utan tummar. En med blomma på insidan och en utan…

4 reaktioner till “Tumsyndrom”

 1. Fina! Jag har oxå kommit över SSS, men inte SMS, second mitten syndrom. Så i torsdags när jag började på nya vantar beslöt jag mig för att det inte får hända denna gång. Stickade tummen snabbt i morse på första vanten. Själva vanten var trögstickad så jag gav med på nr två på en bussresa och satt uppe till nu med den. Nu är det bara dess tumme kvar. Den måste göras i morrn, dvs senare idag. När bägge är blockade kommer de på min blogg

  Gilla

 2. Jag hade så svårt fall av SSS att jag varken stickade vantar eller sockor. Inte alls. Sedan mötte jag Magic loop, och efter det är det inga problem med varken vantar eller sockor. Eller bara det faktum att man också kan sticka ärmar samtidigt och få dem lika långa.
  :-)))))

  Gilla

 3. oj oj !inte bra på så fina vantar…..har nog inte något tips att ge för jag har nog en släng av det själv, fast jag stickar nog hela vanten med tumme och allt. man riskerar då att drabbas av SMS (second mitt´s syndrom)Vet inte vad som är värst…?

  Gilla

 4. Peer pressure kan kanskje fungere? Nå har du jo lagt ut bilde av de tommel-løse vottene, så da blir presset stort for å få dem ferdige så de kan vises frem i all sin prakt og også på fremsiden? :heia-heia-heia-heia:
  Selv har jeg en ganske sterk ordenssans akkurat når det gjelder strikkeprosjekter. Jeg liker ikke å ha for mange uferdige prosjekter liggende, og heller ikke å ha for mye garn liggende som ikke er i bruk, så jeg slipper unna en del av de strikke-relaterte problemene som overfylte garnlager osv. For noen år siden hadde jeg det jeg syntes var et veldig stort garnlager, og da gikk jeg systematisk til verks for å redusere det. Nå har jeg nesten for lite garn, f.eks. til å strikke votter og sånt. Det blir nesten bare restegarn i lageret…

  Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s