Äntligen anatoliska vantar

Mina anatoliska vantar har varit klara ganska så länge nu men jag har inte fått hjälp att fota actionbilder förrän häromdagen.

Anatolian5

Jag är ganska så nöjd. Mest nöjd är jag att jag insåg att garnet (Morjärvs tvåtrådiga) skulle ge alldeles för stora vantar om jag stickade det mönster jag tänkt först (mer om det mönstret en annan dag). Det här mönstret som hade 60 maskor runtom passade perfekt till min hand med morjärvsgarnet och stickor 3. Bra att veta (för mig i alla fall).

Anatolian2

Eftersom vantarna inte har tumkil så drar det sig lite inne i handflatan. Inte helt perfekt. Men om man använder vantarna när man cyklar eller håller i ett paraply (illustrerat på bilden nedan) så  kommer det att gå bra och inte kännas konstigt.

Anatolian1

Muddarna är något långa i min smak men det kommer nog att kännas helt ok när man använder dem på vintern och inte när det är runt 20 grader varmt och 100 procents luftfuktighet.

Så några klassiska bilder på ovansidan och insidan och lite specifikationer…

Anatolian4

Garn: Morjärvs tvåtrådiga ullgarn, svart och grönt, totalt 65 gram
Stickor: 3 mm bok
Mönster: Anatolian mittens från boken Folk Mittens av Marcia Lewandowski (Ravelry-länk till mönstret). Hela diagrammet finns också som errata om man vill sticka och inte har boken… (länk till errata)
Omdöme: Rolig vante att sticka. Passar min hand bra i storlek, även om en tumkil inte hade varit helt fel.
Kommentar: Symmetrinördar observerar att jag spegelvänt muddmönstret. Mammor observerar att den ena vanten nog är lite mindre än den andra, men det är inget som märks när man har dem på och dessutom har jag inte tvättat och dragit i vantarna.

Anatolian3

Annons

4 reaktioner till “Äntligen anatoliska vantar”

  1. Snygga! Finns de som sockmönster också? Det gör inget att de är lite olika stora… Du får jobba lite med ena handen, så den får mer muskler så ordnar det sig…

    Gilla

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s