Motströms och medflyt

Några av mina semesterdagar tillbringades i södra Dalarna. Där kan man simma motströms i Fänforsen. Det känns ungefär som att springa på ett löpband, man kommer ingen vart. Den känslan känns igen från andra ställen än gymmet men forsen var roligare. Sen kunde man flyta vidare in mot trygga klippan. Är man ung och tuff kan man få så mycket medflyt att man forsar fram, men vi något äldre höll oss vid sidan med ett fast grepp om de något yngre …

Fänforsen

I södra Dalarna, i närheten av Fänforsen, finns också Wålstedts textilverkstad. Under alla de snart 20 år jag känt min man har han tills nyligen haft båda sina föräldrar i Dalarna och inte en gång har jag lyckats ta mig dit. Än har jag varit pank, än har det varit helgstängt, än har det varit lite långt att åka… Men nu var jag där och tittade, klappade och handlade. Lite tvåändsstickningsgarn – jag måste ju få prova ordentligt. Är det så fantastiskt som en del tycker eller är det alldeles för dyrt för vad man får för pengarna? (vad tycker du??)

Skylt 

Jag köpte också två härvor Vålbergsgarn i färgen avocado. Najs, tycker jag! (garnbilder, ja, de får komma när det är ljust, lite motströms ska man väl ha också?)

Under vistelsen hann jag också med att förundra en tvååring (-Nähäää!!?? blev reaktionen på att det jag gör ska bli en strumpa), lära en 7-åring att sticka runt runt på en slätstickad mössa, inspirera en treåring att vilja lära sig sticka när hon bara blir lite större (-Nääär får jag titta?) och sticka klart ett par korta strumpor till sagda treåring. Jag hade medflyt och hade ovetandes valt favoritfärgen.

Kortstrumpa 
Korta strumpor i Novita 7 bröder, stickor 3,5 mm, improviserat mönster med uddig kant.

Storasyster (den stickande 7-åringen) förärades med tidigare färdiggjorda strumpor och storebrors strumpor blev klara i bilen på väg till Dalarna.

Reststrumpa 
Sockar i Fabel, stickor 2,5 mm.

Dessutom bad i skogssjö, kajakpaddling, prat och skratt. Kan det bli så mycket bättre?

Annons

2 reaktioner till “Motströms och medflyt”

Skriv gärna något!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s